Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
12. 3. 2018,
11.47

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27

Natisni članek

teniški globus Indian Wells ATP Novak Đokovič

Ponedeljek, 12. 3. 2018, 11.47

6 let, 1 mesec

Razočarani Đoković: Sploh mi ne bi bilo treba biti tukaj

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković, eden najboljših teniških igralcev na svetu, je v Indian Wellsu doživel hladno prho, in sicer boleč poraz. Đoković je bil na igrišču videti povsem izgubljen in na koncu priznal, da ni imel na turnirju kaj iskati.

Vsa svetovna teniška javnost je z zanimanjem čakala vrnitev Novaka Đokovića po operaciji komolca. Ta poškodba ga muči že več kot eno leto. Lani sredi sezone se je Đoković umaknil s turneje in si vzel čas za rehabilitacijo, ki ni najbolje uspela. Na letošnjem uvodnem turnirju za grand slam na OP Avstralije je Srb znova tožil nad bolečinami, zato se je odločil za operacijo.

"Bilo je zelo čudno, povsem sem izgubil ritem in vse …" | Foto: Guliverimage/Getty Images "Bilo je zelo čudno, povsem sem izgubil ritem in vse …" Foto: Guliverimage/Getty Images Kot da bi prvič igral na turneji

Nekdanji prvi igralec sveta se je zelo kmalu vrnil na igrišča in že zaigral na turnirju serije masters v Indian Wellsu. Njegov nastop se je zelo hitro končal, saj ga je v uvodnem dvoboju premagal Daniel Taro, 109. igralec sveta. Kljub bolečemu porazu je Novak svojemu nasprotniku športno čestital.

"Igral je zelo dobro in na igrišču je pokazal izredno borbenost. Sam sem se počutil, kot da bi prvič igral na turneji. Bilo je zelo čudno, povsem sem izgubil ritem in vse … Prav tako sem se v preteklih tednih ubadal s svojim zdravjem. Hvaležen sem, da sem se po operaciji lahko tako hitro vrnil, ampak ob tem se vseeno ne počutim dobro," je uvodoma povedal igralec, ki ima v svoji vitrini 30 lovorik s turnirjev za grand slam.

Bekhend mu je povsem odpovedal

Novak je bil na igrišču povsem neprepoznaven. Srbski teniški zvezdnik je v dvoboju naredil neverjetnih 62 neizsiljenih napak. "Sploh mi ne bi bilo treba biti tukaj. Operacijo sem imel pred petimi ali šestimi tedni, prav tako nisem imel nobenih pričakovanj za ta turnir. Naredil sem ogromno neizsiljenih napak. Ni mi uspelo najti ritma, še posebej pri bekhendu, na katerega sem lahko vedno računal," je razkril 12-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Novak Đoković se bo glede prihodnosti pogovoril s svojo ekipo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković se bo glede prihodnosti pogovoril s svojo ekipo. Foto: Guliverimage/Getty Images

Pogovoriti se moramo z ekipo

"Manjka mi tekmovanj. Zdaj moram govoriti z ekipo in narediti načrt za prihodnost. Bog nam postavlja vedno nove izzive, ko najmanj pričakujemo, ampak tudi za to obstaja razlog," je še povedal Nole, ki o operaciji v Švici ni hotel razpravljati. "Poglejte moje izjave, tam vse piše," je dejal 30-letni Beograjčan.

Novak Đoković je v letošnji sezoni odigral šest dvobojev. Njegov izkupiček so štiri zmage in dva poraza.

Ne spreglejte