Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
3. 9. 2016,
11.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

tenis OP ZDA

Sobota, 3. 9. 2016, 11.11

6 let, 7 mesecev

Novak Đoković tokrat manj naiven: To niso stvari za javnost

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Teniški igralec Novak Đoković se je v osmino finala prebil le z enim odigranim dvobojem, kar mu je glede na njegovo trenutno zdravstveno stanje prišlo še kako prav. A prav veliko o tem srbski zvezdnik ni želel govoriti.

Če je pred začetkom OP ZDA Novak Đoković pri svojih napovedih izpadel nekoliko naivno, pa je bil po zadnjem dvoboju  veliko bolj previden. Beograjčan je pred zadnjim letošnjim turnirjem potožil nad bolečinami v zapestju in priznal, da trenutno ne igra najboljšega tenisa. Z razkritjem svojih težav je presenetil marsikaterega poznavalca teniške igre. S to izjavo je namreč svoje nasprotnike le še dodatno podžgal, da ga New Yorku lahko premagajo.

Novak Đoković trdi, da se počuti veliko bolje. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković trdi, da se počuti veliko bolje. Foto: Guliverimage/Getty Images

Počuti se veliko bolje

A prav veliko možnosti niso imeli, saj sta dva od treh nasprotnikov zaradi poškodb predala dvoboje, Đoković pa je imel tako več časa za počitek in rehabilitacijo. Do zdaj je cel dvoboj igral samo proti  Jerzyju Janowiczu, kjer je pokazal tudi svoje pevske sposobnosti. "Kaj takšnega se mi še ni zgodilo na turnirjih za grand slam. Če v obzir vzamemo število dvobojev, ki sem jih odigral v sezoni in čez kaj vse je šlo moje telo, mislim, da je dobro, da sem imel nekaj več odmora. Po drugi strani pa so v drugem tednu turnirja potrebni dvoboji, ko igraš proti najboljšim igralcem, ampak moja igra me ne skrbi," je za B92 povedal prvi lopar sveta in dodal:

"Zadnje dni sem naporno delal. Z zdravstvenega stališča se počutim veliko bolje kot na začetku turnirja. Prepričan sem, da gre vse v pravo smer. Treniral sem še eno uro na osrednjem igrišču in res je lepo, da so mi organizatorji to omogočili."

"Opažam, da ljudje ugibajo ,ali je rama, vrat, komolec …"  | Foto: Guliverimage/Getty Images "Opažam, da ljudje ugibajo ,ali je rama, vrat, komolec …" Foto: Guliverimage/Getty Images

Ljudje ugibajo

Dvanajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam o svoji poškodbi ne želi razpredati, saj se je v medijih pojavilo veliko namigovanj. "Opažam, da ljudje ugibajo, ali je rama, vrat, komolec … Ne želim  govoriti o tem, ker to niso stvari za javnost. To so stvari, za katere želim, da jih drugi ne izvedo. Lahko samo ponovim, da sem zadovoljen, kako so se stvari odvijale zadnjih nekaj dni," je še povedal 29-letni Đoković, ki je imel pred časom tudi nekaj zasebnih težav.

Ne spreglejte