Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
12. 1. 2019,
10.25

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

Natisni članek

Andy Murray OP Avstralije teniški globus

Sobota, 12. 1. 2019, 10.25

5 let, 3 mesece

Novak Đoković šokiran, čustveno sporočilo Avstralca #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60
Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V petek je Andy Murray, nekdanji prvi igralec sveta in eden od najboljših igralcev zadnjih let, sporočil, da se bo poslovil od profesionalnega tenisa. Po tej novici se je odzvalo veliko teniških igralk in igralcev. Med njimi tudi Novak Đokovič, ki je bil ob Škotovi odločitvi šokiran.

Andy Murray se je za to potezo odločil zaradi težav s kolkom, s katerim se ubada že zadnji dve leti. Britanski igralec je že sredi decembra ugotovil, da tako več ne gre naprej. Sam bi si želel slovesa v Wimbledonu, kjer je dvakrat zmagal, a ne izključuje možnosti, da bi se poslovil že po OP Avstralije. Murray je po tem že treniral z Grigorjem Dimitrovom.

Andy Murray
Sportal Nekdanji prvi igralec sveta v solzah sporočil, da bo letos nehal igrati tenis

Novak Đoković, Andy Murray | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Đoković mu je hvaležen za veliko stvari

Še pred dnevi je Andy treniral skupaj z Novakom Đokovićem, ko  je moral predčasno prekiniti tekmo za trening. Že takrat je bilo znano, da z 31-letnim Škotom ni vse v redu. A kot kaže, Đoković ni vedel, da se namerava njegov dober prijatelj posloviti od profesionalnega tenisa.

"To je šokantno, saj sva isti letnik in ista generacija. Žalostno je videti, kaj prestaja. Kot nekdo, ki je preživel težko poškodbo komolca, sočustvujem z njim in razumem, kaj se mu dogaja v tem obdobju. Pred nekaj dnevi sem z njim treniral in malo sva klepetala. Je velik igralec in prijatelj, s katerim sva skupaj odraščala. Žalostno je, da bo morda igral na zadnjem OP Avstralije, in želim mu ve najbolje. Hvaležen sem mu za veliko stvari v življenju," je povedal Novak Đoković.

Nick Kyrgios | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

"Andy, vsaj tokrat mi prisluhni"

Zelo čustven zapis na družbenem omrežju je zapisal Nick Kyrgios, ki je sicer znan kot nekoliko problematičen igralec, a kot kaže, je Murray nanj močno vplival. "Andy, vem, da si me imel vedno za šaljivca, ampak vsaj tokrat mi prisluhni. Vedno boš nekdo, ki je na veliko različnih načinov močno vplival na ta šport. Vem, da si nisi želel končati tako …," je med drugim zapisal Avstralec, ki je še povedal, da to ni žalosten dan samo za Murrayja, ampak tudi zanj in ves šport.

Juan Martin del Potro | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Argentinec ga je prosil, naj ne odneha

Juan Martin del Potro je eden od tistih igralcev, ki so v svoji karieri preživeli nešteto poškodb, tudi letos bo moral izpustiti OP Avstralije. Visokorasli Argentinec ga je v svojem pozivu pozval, naj še naprej vztraja.

"Prosim, ne odnehaj. Bori se naprej. Lahko si predstavljam tvojo bolečino in žalost. Upam, da boš to lahko premostil. Zaslužiš si, da se upokojiš takrat, ko si ti želiš. Kadarkoli že bo to …"

Novak Đoković, Andy Murray
Sportal Začetek OP Avstralije zasenčil nesrečni Murray, a bo kljub vsemu pestro
Sofia Kenin
Sportal Sofia Kenin v Hobartu do prve turnirske zmage v karieri
Ne spreglejte