Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
19. 7. 2018,
12.01

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,26

1

Natisni članek

Wimbledon Novak Đoković

Četrtek, 19. 7. 2018, 12.01

5 let, 9 mesecev

Novak Đoković

Novak Đoković naj bi odslovil zloglasnega guruja Pepeta Imaza

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,26

1

Pepe Imaz

V preteklosti se je veliko govorilo o zloglasnem guruju Pepetu Imazu, ki je bil dolgo časa prisoten v loži Novaka Đokovića. Srbski teniški zvezdnik se je, kot kaže, odpovedal njegovim uslugam.

Že vse od aprila v družbi Novaka Đokovića nismo videli Pepeta Imaza, tako imenovanega psihološkega guruja. Španca prav tako ni bilo videti v Wimbledonu, kjer je Novak Đoković še četrtič v karieri osvojil turnir za grand slam. Njegov odhod se je nekako poklopil tudi s prihodom Marijana Vajde nazaj v ekipo.

Roger Federer
Sportal V zadnjih dvanajstih letih so spustili zraven le tri

Marijan Vajda je postavil pogoj - on ali Pepe Imaz. | Foto: Guliverimage/Getty Images Marijan Vajda je postavil pogoj - on ali Pepe Imaz. Foto: Guliverimage/Getty Images Vajda je postavil pogoj

Govori se, da je bil eden od pogojev, ki jih je postavil Vajda, da se Pepe Imaz s svojimi duhovnimi nasveti umakne iz ekipe. Boris Becker je pred časom javno govoril, da Imaz ne vpliva dobro na Đokovića, medtem ko Vajda o tem ni nikoli javno govoril. Vsekakor je bil v zadnjih letih vpliv Imaza vse večji in mnogi so menili, da to zagotovo ni dobro vplivalo na njegove rezultate. Nole in Imaz sta sicer ostala v prijateljskih odnosih, a kot kaže, resnično ne sodelujeta več.

Do Španca je bil zelo kritičen tudi Nikola Pilić

Eden od prvih, ki je bil do Imaza zelo kritičen, je bil Nikola Pilić, ki je na začetku kariere sodeloval z Novakom. Ta je dejal, da je bilo to sodelovanje velika napaka. "Smešna kombinacija, to sem že zdavnaj rekel. Jaz sem ga učil, kako se mora postaviti, a za tem je začel sodelovati s človekom, ki ga nihče ne razume, kaj govori," je brez dlake na jeziku povedal Pilić, ki pričakuje, da se bo Đoković kmalu prebil med pet najboljših igralcev na svetu.

"Nole ni idealen. To ne želi biti in tudi nikoli ne bo." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Nole ni idealen. To ne želi biti in tudi nikoli ne bo." Foto: Guliverimage/Getty Images

"Novak je drugačen kot prej"

Tiskovni predstavnik Novaka Đokovića Nebojša Mandrapa je za Nedeljnik dejal, da je srbski teniški zvezdnik povsem drug človek kot pred nekaj leti. "Đoković je novi Novak. Danes je bolj zrel, pametnejši. Ne dovoli, da strupene puščice, ki so usmerjene proti njemu glede prehrane, in način življenja, ki je toliko potreben v individualnem športu, vplivajo nanj. Nole ni idealen. To ne želi biti in tudi nikoli ne bo," je uvodoma povedal Mandrapa, ki je razkril, kaj vse je Novak spremenil, da se je vrnil na vrh.

"Od glave do pete – veliko je tega. Danes ima drugačno motivacijo, ki ga žene. Zamenjal je tehniko servisa, lopar, športne copate in razne podrobnosti, ki v vrhunskem športu lahko veliko spremenijo."

Novak Đoković, Boris Becker
Sportal Becker razkril, kaj Đokovića najbolj moti pri Federerju in Nadalu

Za radikalne spremembe se je odločil v hotelski sobi v Dominikanski republiki Nanj je zelo vplivala tudi njegova družina. | Foto: Nanj je zelo vplivala tudi njegova družina.

Novak Đoković se je za velike spremembe odločil v hotelski sobi v Dominikanski republiki, kjer je bil izoliran od okolice. Prav tako nikoli ni razmišljal, da bi lopar postavil v kot, kar so mu nekateri celo svetovali.

"Novakova odločitev je bila močna. Agassiju in Stepaneku se je zahvalil za sodelovanje in nazaj poklical Marijana Vajdo in Gebharda Phila Gritscha ter povedal, da je pripravljen na nov pohod. Brez kakršnegakoli pritiska. Rezultati so prišli, in to kakšni," je še povedal Mandrapa.

Novak Đoković
Sportal Đoković: Lahko prosim počakate pet minut, potrebujem ta objem
Ne spreglejte