Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
16. 8. 2018,
10.05

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

1

Natisni članek

Cincinnati teniški globus Roger Federer Novak Đoković

Četrtek, 16. 8. 2018, 10.05

5 let, 8 mesecev

Tenis

Le kakšno tableto je od zdravnika dobil Đoković?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

1

Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković se je v sredo prebil v tretji krog turnirja v Cincinnatiju, a se z igro ni izkazal. Kot je po dvoboju povedal, je imel med dvobojem želodčne težave, med drugim je tudi razkril, da se z Rogerjem Federerjem v določeni stvari ne strinja.

V zadnjem času se veliko govori o spremembah teniških pravil. Eni igralci so bolj, drugi nekoliko manj dovzetni za spremembe. Po sredinem dvoboju so Đokovića vprašali, kaj bi spremenil pri teniški pravilih, če bi imel to možnost. Enako vprašanje je dan pred tem dobil tudi Roger Federer. In kot kaže, sta Srb in Švicar pri določenih pravilih na nasprotnih bregovih. Federer je namreč izjavil, da bi bilo lahko več dvobojev na tri dobljene nize.

"Nova generacija teniških navijačev nima toliko potrpljenja in želi, da se stvari hitreje odvijajo." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Nova generacija teniških navijačev nima toliko potrpljenja in želi, da se stvari hitreje odvijajo." Foto: Guliverimage/Getty Images "Jaz sem proti temu"

"Pravzaprav sem slišal (Rogerja Federerja, op. p.), kaj je govoril o tem. Rekel je, da bi imel še več dvobojev na tri dobljene nize. Jaz sem proti temu. Želel bi si, da bi tudi na turnirjih za grand slam ukinili dvoboje na tri dobljene nize," je v uvodu povedal 13-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam in pozneje razložil, zakaj je takšnega mnenja.

"Nova generacija teniških navijačev nima toliko potrpljenja in želi, da se stvari hitreje odvijajo. Tako zaradi igralcev kot zaradi privabljanja mlajših generacij bi morali biti dvoboji bolj dinamični in krajši," je razkril Nole in tudi povedal, katero pravilo ga najbolj moti. "Ne bi imel 'shot clock' (omejen čas - 25 sekund - med točkama, op. p.). Sicer je časa dovolj, kar je v redu, vendar tega ne maram."

Novak Đoković
Sportal Stan the man se vrača, Klepačeva v četrtfinalu #video

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Kaj mu je dal zdravnik?

Na sredinem dvoboju proti Adrianu Mannarinu je bil Novak Đoković videti precej slabo. Razlog za to je bilo slabo počutje (želodčne težave, op. p.), tako da je med dvobojem zahteval zdravniško pomoč. "Prvi niz in pol se nisem dobro počutil. Po obisku zdravnika sem izgubil le eno igro. In karkoli mi je že zdravnik dal, je bilo bolje," je nekoliko v šali izjavil Novak. Ta je med drugim pohvalil tudi svojega nasprotnika, a ob tem poudaril, da je igral daleč od svoje prave forme.

Igrati mora veliko bolje

Novak po veliki zmagi v Wimbledonu na trdih podlagi ne igra najbolje. Kot sam pravi, je bila zmaga v Wimbledonu bolj motivacija kot pritisk. Cincinnati za zdaj ostaja še edini turnir serije masters, na katerem mu ni uspelo zmagati. Že petkrat je igral v finalu, a vedno ostal praznih rok.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

"Res si želim zmagati na tem turnirju in še vedno poskušam. Še vedno sem na turnirju in morda bom imel priložnost, da se znova borim za lovoriko. Zagotovo moram igrati bolje, kot sem v uvodnih dvobojih. Veliko sem treniral, da bi našel tisto raven igranja, kot si jo sam najbolj želim. Zelo sem motiviran, da na tem turnirju daleč pridem," je še povedal 31-letni Beograjčan, ki se bo v naslednjem krogu udaril z Bolgarom Grigorjem Dimitrovim.

Ne spreglejte