Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 8. 2018,
8.08

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

Natisni članek

Novak Đoković Stan Wawrinka Juan Martin del Potro teniški globus

Četrtek, 16. 8. 2018, 8.08

5 let, 8 mesecev

Teniški globus, 15. avgust

Stan the man se vrača, Klepačeva v četrtfinalu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77
Novak Đoković | Novak Đoković je z 2:1 v nizih izločil Adriana Mannarina. | Foto Guliver/Getty Images

Novak Đoković je z 2:1 v nizih izločil Adriana Mannarina.

Foto: Guliver/Getty Images

Na teniškem turnirju serije masters v Cincinnatiju je minil še en pester teniški dan. Novak Đoković je obračun proti Adrianu Mannarinu začel slabo, izgubil prvi niz, nato pa dobil naslednja dva in napredoval. Naši Andreji Klepač je v ženskih dvojicah uspel preboj v četrtfinale, zmeraj boljše igre pa kaže tudi Stan Wawrinka.

Novak Đoković, zmagovalec letošnjega Wimbledona, se je pomeril s Francozom Adrianom Mannarinom, trenutno 28. igralcem sveta. Nole v prvem krogu tekmovanja ni bil najbolj zadovoljen s svojo predstavo. Tudi tokrat, vsaj z rezultatom v prvem nizu, ne bo mogel biti. Izgubil ga je s 4:6. V nadaljevanju je bil uspešnejši, dobil oba niza, v katerih je oddal le tri igre (6:2, 6:1), in napredoval v naslednjo fazo turnirja. Za Noleta je Cincinnati edini turnir serije masters, ki ga še ni osvojil. Srb se zaveda, da bo moral za zmago precej dvigniti raven svoje igre.

Stan Wawrinka čuti, da se njegove raven tenisa dviguje. | Foto: Guliverimage/Getty Images Stan Wawrinka čuti, da se njegove raven tenisa dviguje. Foto: Guliverimage/Getty Images

Stan the Man se je vrnil

Na igrišče je stopil tudi Stan Wawrnika, povratnik na teniška igrišča. Švicar v zadnjih dvobojih kaže vse boljšo igro. Tokrat je po dveh nizih premagal japonskega samuraja Keija Nišikorija. Dvoboj se je končal z izidom 6:4, 6:4 in je trajal natanko uro in pol. Igrati bi moral tudi Juan Martin del Potro, ki ga čaka Hjeon Čung. Organizatorji so morali zaradi dežja dvoboj prekiniti.

Igra Stana Wawrinke je vse boljša

"Zelo sem zadovoljen z dvobojem in z ravnijo moje igre," je uvodoma povedal Wawrinka, ki je v letošnji sezoni dosegel deseto zmago. Stan dvoboja ni začel najbolje, a se je pozneje zbral in dvignil svojo raven igre. "Po zaostanku 1:4 sem začel igrati bolje, bolje sem se gibal, menjaval ritem in bil bolj agresiven. Čutim, da je moja igra vse boljša. Biti moram potrpežljiv in sprejeti stvari takšne, kot so. Vem, da bo prava forma prišla," je še povedal 33-letni teniški igralec.

Andreja Klepač je uspešno napredovala v Cincinnatiju. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andreja Klepač je uspešno napredovala v Cincinnatiju. Foto: Guliverimage/Getty Images

Andreja Klepač že v četrtfinalu

V ženskih dvojicah je od naših igrala Andreja Klepač, še edina slovenska predstavnica v Cincinnatiju. Z Mario Jose Sanchez Martinez sta četrti nosilki turnirja, v osmini finala pa sta premagali Srbkinjo Aleksandro Krunić in Francozinjo Alize Cornet. Končni izid je bil 5:7, 6:4, 10:2.

ATP:

WTA:

Sportal Avstralec v hudi zadregi, na igrišče je prišel brez teniških copat #video
Ne spreglejte