Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
10. 1. 2018,
9.43

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

OP Avstralije ATP Novak Đoković

Sreda, 10. 1. 2018, 9.43

6 let, 3 mesece

Đoković je po prvem dvoboju želel govoriti predvsem o svoji ženi

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković je na ekshibicijskem turnirju Kooyong odigral svoj prvi dvoboj. Tokrat se je pomeril proti petemu igralcu na svetu Dominicu Thiemu. Srb, ki je mladega Avstrijca premagal po dveh nizih (6:1, 6:4), je po dvoboju povedal nekaj zanimivih stvari. Med drugim je veliko govoril o svoji ženi Jeleni.

Novak je že večkrat poudaril, da je za njim težko obdobje, potem ko se je vračal po poškodbi komolca. Ta čas je izkoristil za družino. Kot je še razkril, je njegova poškodba prišla ravno pravi čas. Nole je bil prvič v karieri tako dolgo odsoten z igrišč.

Jelene Đoković tokrat ni zraven. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jelene Đoković tokrat ni zraven. Foto: Guliverimage/Getty Images Poškodba je prišla celo v pravem trenutku

"Nisem razmišljal, koliko časa bom odsoten. Delal sem vse, da čim prej saniram poškodbo. Razmišljal sem tudi o tem, da preneham, ampak sem se boril. Dejstvo je, da imamo v tenisu zelo dolgo sezono, tako da je odmor prišel v pravem trenutku. Poškodba je nekaj, kar si športnik najmanj želi, vendar je včasih tudi dobrodošla. Žena in jaz sva samo nekaj mesecev po poškodbi še drugič postala starša. Moram zaploskati Jeleni. Tudi ona je šla skozi težke trenutke in jo res spoštujem," je uvodoma povedal srbski zvezdnik, ki ob svoji vrnitvi nikakor ni mogel skrivati nasmeha na obrazu.

Za njim je težko obdobje

Na igrišču se je pošalil in dejal, da je mislil, da bo lahko govoril le o svoji družini. Pozneje je spregovoril tudi o svoji vrnitvi. "Lepo se je vrniti na igrišče. Za mano je težko obdobje. Poškodba je največji nasprotnik, ki ga ima lahko športnik. Minilo je šest mesecev. To ni uradni turnir, vendar je bil dvoboj, ki sem ga igral na rezultat. Lepo se je vrniti in hvala občinstvu za podporo," je povedal nekdanji prvi igralec sveta, ki je resno dvomil, ali bo sploh lahko igral v Melbournu.

"Idealno bi bilo, da bi pred OP Avstralije odigral en turnir, vendar komolec še ni bil dobro, tako da moram sprejeti položaj, kakršen je." | Foto: Reuters "Idealno bi bilo, da bi pred OP Avstralije odigral en turnir, vendar komolec še ni bil dobro, tako da moram sprejeti položaj, kakršen je." Foto: Reuters

Položaj mora sprejeti, kakršen je

Tik pred zdajci je moral odpovedati turnir v Dohi in Abu Dabiju. "Idealno bi bilo, da bi pred OP Avstralije odigral en turnir, vendar komolec še ni bil dobro, tako da moram sprejeti položaj, kakršen je. Nisem vedel, kaj se bo zgodilo. Naredili smo še nekaj terapij ... K sreči sem zdaj tukaj. Upam, da bo v naslednjih štirih ali petih dnevih vse v redu in da bom pripravljen na OP Avstralije."

S posebnim rokavom krade skrivnosti Nicku Kyrgiosu Novak Đoković je prvič v karieri nosil poseben rokav. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković je prvič v karieri nosil poseben rokav. Foto: Guliverimage/Getty Images

Pozneje so ga vprašali, kako je z roko, potem ko je imel oblečeno v poseben rokav in ga je uporabil prvič v karieri. "Roka je v redu … Pravzaprav z rokavom kradem skrivnosti Nicka Kyrgiosa in njegovega servisa (smeh). Skušam čim bolje servirati in danes mi je šlo dobro. Skušam narediti vse, da bo moj komolec pripravljen za OP Avstralije. Samo športniki in ekipa vedo, skozi kaj vse moraš iti. Potrpežljivost je včasih zelo pomembna," je še dodal trenutno 14. igralec sveta.

Novak Đoković je pozneje je igral še na posebnem ekshibicijskem turnirju "Tie break", kjer je v četrtfinalu izgubil proti zdaj že nekdanjemu teniškemu igralcu Lleytonu Hewittu. Dvoboj se je igral po posebnih pravilih. Igralca sta igrala do deset, srbski teniški igralec pa je na koncu izgubil z izidom 10:6.

Ne spreglejte