Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 3. 2023,
7.17

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,94

26

Natisni članek

Novak Đoković

Ponedeljek, 6. 3. 2023, 7.17

1 leto, 1 mesec

Odpoved Novaka Đokovića

Novak Đoković se je umaknil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,94

26

OP Avstralije Novak Đoković | Novak Đoković je upal vse do zadnjega. | Foto Guliver Image

Novak Đoković je upal vse do zadnjega.

Foto: Guliver Image

Novak Đoković, trenutno prvi teniški igralec sveta, je tudi uradno odpovedal nastop na turnirju v Indian Wellsu. Razlog za to je, ker srbski teniški zvezdnik ni cepljen proti koronavirusu in ni dobil dovoljenja za vstop v ZDA.

Že pred dnevi je v javnost pricurljala informacija, da Novak Đoković že drugo leto zapored ne bo mogel igrati na turnirju serije masters v Indian Wellsu. Zdaj je to postalo tudi uradno, potem ko so organizatorji turnirja sporočili, da je prvi igralec odpovedal nastop ne enem najbolj prestižnih turnirjev na turneji. Velika verjetnost je, da Đoković ne bo igral niti na turnirju v Miamiju.

"Prvi igralec sveta Novak Đoković se je umaknil s turnirja. Njegovo mesto bo zasedel Nikoloz Basilashvili," so zapisali.

Zadnje upanje je bil ameriški predsednik Joe Biden

Ameriško ministrstvo za domovinsko varnost je že pred tem zavrnilo njegovo prošnjo za opustitev cepljenja kot obveznega pogoja za vstop v državo. Ameriški mediji so namreč poročali, da so enemu najboljših igralcev vseh časov zavrnili vstop v ZDA. Edino upanje je bil ameriški predsednik Joe Biden, ki bi lahko preklical odločitev o zavrnitvi vstopa v državo, a do tega ni prišlo. Vsa ta določila veljajo vsaj do 11. maja, če se bodo ustrezno spremenila, nastop na OP ZDA ni ogrožen, saj se bo ta začel šele 28. avgusta.

Novak Đoković | Foto: AP / Guliverimage Foto: AP / Guliverimage

Mnogi so ga podpirali, a ...

Beograjčan je imel veliko podpore z vseh strani. Od igralcev, organizatorjev turnirjev, med drugim tudi ameriške teniške zveze (USTA). A tudi njihovi pozivi več kot očitno niso bili uslišani. Mnogi ne razumejo, kako da imajo v ZDA še vedno takšne omejitve, medtem ko so mnoge države že pred časom umaknile vse. Med njimi na primer tudi Avstralija, država, ki je imela zelo stroge ukrepe. Spomnimo se, kakšno kalvarijo je tam leta 2021 doživljal Srb, potem ko je moral prisilno zapustiti deželo "tam spodaj".

Verjetno ga čaka dolg premor

Novak Đokovič se bo na turnirje vrnil šele, ko se bo začela sezona na pesku. To pomeni šele čez mesec dni. Najverjetneje ga bodo ljubitelji tenisa prvič videli na turnirju v Monte Carlu, ki se začne 9. aprila. Zatem sledijo turnirju v Banja Luki, Madridu, Rimu in na OP Francije.

Preberite še:
Novak Đoković
Sportal Slabe novice za Đokovića iz ZDA, zadnje upanje je predsednik Biden
Dubaj Danil Medvedjev
Sportal Medvedjev končal niz zmag Đokovića
Ne spreglejte