Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
14. 9. 2015,
12.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Novak Đoković Roger Federer OP ZDA

Ponedeljek, 14. 9. 2015, 12.05

8 let

Novak Đoković: Roger, tokrat nisi imel sreče

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zmagovalec letošnjega OP ZDA Novak Đokovič je po dvoboju povedal, da bo še vedno s svojimi odgovori dolgočasil novinarje.

Dvoboj se je končal po štirih nizih, Novak Đokovič pa se je po slabih treh urah veselil svoje druge lovorike na OP ZDA. Prvič je zmagal leta 2011. Đoković je takoj po dvoboju nekaj stavkov namenil enemu najboljših igralcev vseh časov. "Najprej moram povedati, da občudujem, kaj vse je Roger naredil za tenis. Še vedno napreduje v svoji igri in še vedno igra na visoki ravni. Bil je zelo težek dvoboj. Roger, ta večer nisi imel sreče, vendar imaš za seboj izvrsten turnir. Želim ti vse najboljše v prihodnosti. Res spoštujem Rogerja … Ima izjemne rezultate in ne skrivam, da je pritisk še večji, ko igraš proti enemu najboljših igralcev v zgodovini tenisa. Vedel sem, da bo zelo agresiven in da njegova raven tenisa ne bo padla. Vedno me prisili, da igram najboljši tenis. To je zame neverjeten večer," je takoj po dvoboju povedal Novak, ki ima letos za seboj izjemno sezono.

To leto še bolj uživa

Varovanec Borisa Beckerja je v letošnji sezoni osvojil tri turnirje za grand slam, na vseh štirih pa se je prebil do velikega finala. Enako zgodbo je spisal leta 2011. Vse to mu ne bi uspelo, če ne bi imel tako močne strasti do tenisa. "To je neverjetna sezona. Poleg sezone iz leta 2011 je to verjetno moja najboljša sezona v življenju, vendar to leto se še bolj uživam, ker sem zdaj tudi mož in oče. Rad imam ta šport. Ti rezultati in dosežki mi dajejo samo še dodatno motivacijo za nadaljevanje kariere."

Še vedno bo dolgočasil novinarje s svojimi odgovori

Federer je izjavil, da Novak lahko v svoji karieri osvoji še mnogo turnirjev za grand slam. Če bo seveda ostal zdrav in če bo še vedno lačen uspehov. "Nadaljeval bom s takšnim stilom življenja in tudi moj pristop bo ostal enak. To me je pripeljalo do tega, kjer sem danes. Upam, da bom na podlagi takšnega pristopa lahko še dolgo igral in imel veliko priložnosti za osvajanje lovorik. Ravno zaradi tega sem v tem športu. Uživam v njem, rad ga imam in, kot sem že rekel, zaradi tega imam veliko več možnosti, da se borim za velike lovorike. Dokler bo želja, se bom vračal nazaj in vas dolgočasil s svojimi odgovori," je še povedal 28-letni Beograjčan, ki je v New York prišel s svojo družino.

Ne spreglejte