Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
16. 11. 2016,
11.21

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,05

2

Natisni članek

Natisni članek

Novak Đoković tenis

Sreda, 16. 11. 2016, 11.21

7 let

Nekdanji teniški as kritiziral buren Đokovićev odziv #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,05

2

Novak Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

Kot kaže, se prah okrog zloglasne novinarske konference, ko se je Novak Đoković sporekel z britanskim novinarjem, še ni povsem polegel. Tokrat se je oglasil nekdanji teniški as Tim Henman.

Napetost iz dneva v dan narašča, potem ko se Novak Đoković in Andy Murray na finalnem turnirju borita za končno prvo mesto na lestvici ATP. Kot kažejo trenutni rezultati, bi o številki ena lahko odločal medsebojni finalni dvoboj med omenjenima igralcema.

V zadnjem času smo vse bolj pogosto priča "dvobojem" med britanskimi novinarji in Novakom Đokovićem. Drugi igralec sveta je vidno izgubil živce na nedeljski novinarski konferenci, ko ga je britanski novinar spraševal o njegovih izpadih na igrišču. Srbski ljubitelji tenisa so prepričani, da otoška sedma sila želi njihovega junaka spraviti s tira. Posledično pa bi bila lahko slabša tudi njegova igra. Za zdaj kaže, da Srbu še niso prišli do živega, saj je zmagal oba dvoboja v svoji skupini.

"To samo kaže, v kakšnem psihološkem stanju je trenutno"

Po nedeljski novinarski konferenci se je oglasil še Britanec Tim Henman, nekdanji četrti igralec sveta, ki meni, da se varovanec Borisa Beckerja ni pravilno odzval. "Đoković zagotovi ni tisti pravi. Moral bi normalno odgovoriti na vprašanje novinarja. Povedati bi moral, da je naredil napako in se ne bi smel tako odzvati. Presenetljivo za igralca s takšnimi izkušnjami. To samo kaže, v kakšnem psihološkem stanju je trenutno," je povedal danes 42-letni Henman.

Tim Henman: Moral bi normalno odgovoriti na vprašanje novinarja. Povedati bi moral, da je naredil napako in ne bi smel tako odreagirati. | Foto: Guliverimage/Getty Images Tim Henman: Moral bi normalno odgovoriti na vprašanje novinarja. Povedati bi moral, da je naredil napako in ne bi smel tako odreagirati. Foto: Guliverimage/Getty Images

Novak Đoković je v torek po dveh tesnih nizih odpravil Miloša Raonića in si pred zadnjim dvobojem v skupinskem delu že zagotovil vstopnico za polfinale. Srbski zvezdnik ima trenutno 11.180 točk, medtem ko ima Murray 11.110 točk. Škot ima trenutno nastop manj, v sredo popoldne pa ga že čaka dvoboj z Japoncem Keiem Nišikorijem.

Ne spreglejte