Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
22. 5. 2015,
11.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rafael Nadal OP Francije

Petek, 22. 5. 2015, 11.49

8 let

Nekateri so Nadala že odpisali, sam trdi, da je pripravljen

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Španski teniški igralec Rafael Nadal je pred letošnjim OP Francije samozavesten in pozitiven, čeprav mnogi menijo, da letos nima prav veliko možnosti za zmago.

Jasno je, da Španec trenutno ni v najboljši formi. Letos se je namreč prvič zgodilo, da pred OP Francije ni osvojil nobenega turnirja serije masters. Po dolgih letih tudi stavnice niso na njegovi strani. Po teniških hodnikih se šušlja, da je prvi favorit za zmago na pariškem pesku Novak Đoković. Nadal, ki je na turnirjih za grand slam zbral 14 zmag, hoče iz trenutnega položaja povleči največ. Raje kot o svojih porazih razmišlja o tem, kako čim bolj uživati na igrišču.

Turnir v Parizu mu največ pomeni

"Še vedno vztrajam. Resnica je, da se trenutno na igrišču zelo dobro počutim. Zdaj sem bolj samozavesten in se trudim, da bi čim prej odpravil slabe stvari. Seveda nisem prepričan, ali bo to dovolj za vrhunski rezultat, vendar komaj čakam, da začnem igrati. Pripravljen sem," je bil samozavesten Nadal, ki je že devetkrat osvojil Roland Garros. Majorčan ne skriva, da mu ta turnir največ pomeni. "OP Francije je zame najpomembnejši turnir v sezoni. Zavedam se, da sem letos v popolnoma drugačnem položaju kot pred leti, a moji cilji ostajajo isti. Igral bom na igriščih, ki jih zelo dobro poznam in na njih uživam. To mi daje možnosti, da bom odigral čim več dvobojev," je razlagal kralj peska.

Z žrebom se ne obremenjuje

V četrtek je kanadski igralec Miloš Raonić zaradi poškodbe odpovedal nastop v Parizu. Zaradi tega bo Rafa postavljen kot šesti nosilec, a to ne spremeni dejstva, da se v četrtfinalu lahko sreča z enim od najboljših igralcev. "S tem se ne obremenjujem. Zdaj sem osredotočen le na svoj trening in želim se čim bolje pripraviti na turnir. Že prvi dvoboj mi bo dal veliko odgovorov na to, v kakšni formi sem. Bolje bom igral, več dvobojev bom imel. Vedite, da če igram dobro, sem tudi bolj samozavesten," je za španske medije še povedal sedmi igralec sveta.

28-letni Španec letos še nima zmage na evropskih tleh. Še najbolje se je odrezal v Madridu, kjer se je prebil do finala. V Monte Carlu se je moral posloviti v polfinalu, v Rimu pa ga je v četrtfinalu na kolena spravil razpoloženi Stan Wawrinka.

Ne spreglejte