Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 9. 2013,
10.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

David Ferrer

Sreda, 4. 9. 2013, 10.28

8 let

Nadal pričakuje težek polfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na igriščih Flushing Meadows v moški konkurenci potekajo četrtfinalni dvoboji. Prvi polfinalist je Francoz Richard Gasquet, brez težav se je v polfinale uvrstil tudi Španec Rafael Nadal.

Richard Gasquet je izenačil svoj največji uspeh na turnirjih za grand slam, po polfinalu Wimbledona se je zdaj prebil še med najboljše štiri na OP ZDA. V petih nizih je premagal Španca Davida Ferrerja, ki je še tretjič po lanskem letu in letu 2007 obstal v četrtfinalu OP ZDA. Zanimivo, izgubil je kljub boljši statistiki medsebojnih dvobojev, ki jo je imel pred tokratnim. Do tega četrtfinala se je z Gasquetom pomeril devetkrat in kar osemkrat zmagal. Zdaj je Francoz prišel do druge zmage proti izkušenemu, 31-letnemu španskemu asu. Pred sobotnim polfinalom je Gasquetov medsebojni izkupiček zmag in porazov z Nadalom precej žalosten - v desetih tekmah ima namreč proti Nadalu prav toliko porazov -, a Francoz lahko pred polfinalom črpa izkušnje iz vsaj ene zmage nad Špancem; ko je bil star 13 let. "Včasih si ogledam posnetek tiste zmage na YouTubu. Ljudje še zdaj govorijo o tistem dvoboju. Vidim, kako ga premagam, a včasih vseeno ne verjamem," je v šali o svoji edini zmagi proti Nadalu, s katerim sta velika prijatelja, dejal Gasquet in dodal: "Nadal je eden najboljših igralcev v zgodovini tenisa. Lepo je zmagovati v konkurenci do 14 let, a nekaj povsem drugega je zmaga med profesionalci. Za zdaj je nad njim še nimam, a življenje je dolgo. Navsezadnje imava komaj 27 let."

Drugi četrtfinalni dvoboj je bil povsem španski. Med seboj sta se udarila Rafael Nadal in Tommy Robredo. Veliko premoč na igrišču je pokazal Nadal, ki je svojega rojaka premegal v treh nizih. Nadal je na letošnjem OP ZDA izgubil le en niz in tako še enkrat dokazal, da je eden glavnih favoritov za osvojitev letošnjega zadnjega turnirja za grand slam, ki ga je osvojil že leta 2010. 27-letnega Nadal v polfinalu čaka Francoz Richard Gasquet. Čeprav Gasquetu do zdaj še ni uspelo zares premagati Nadala, slednji vztraja, da se obeta izjemno napet in težak polfinale. "Pričakujem, da bo Richard igral odlično. Skozi celoten turnir igra zelo dobro in za seboj ima dve izjemni zmagi nad Milošem Raonićem in zdaj nad Ferrerjem. To je dobro za samozavest. Sam bom moral zadržati svoj agresiven, napadalen slog igre, upam, da bom izkoristil svoje priložnosti," je še dejal Nadal.

Ne spreglejte