Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 1. 2012,
17.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Blaž Kavčič Roger Federer Rafael Nadal OP Avstralije Melbourne

Nedelja, 15. 1. 2012, 17.15

8 let

Nadal in Federer zlahka, Kavčič z del Potrom (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je uvodni dan OP Avstralije izločil Britanca Jamesa Warda. V drugem krogu ga čaka 11. nosilec Juan Martin del Potro. Slovo štirih nosilcev.

"Kaljutu" je zaigral na igrišču številka enajst in v dveh urah in pol izločil britanskega kvalifikanta Jamesa Warda, ki na svetovni jakostni lestvici za Ljubljančanom zaostaja kar 57 mest. Ima tudi neprimerno bolj grenke spomine na nastope na turnirjih za grand slam, kjer je Kavčič precej uspešnejši. V Melbournu se je lani uvrstil v drugi krog, na turnirjih velike četverice pa mu je to uspelo že četrtič, medtem ko je leto dni mlajši Britanec v glavnem žrebu turnirja za grand slam pred porazom s Slovencem zaigral le dvakrat v domačem Wimbledonu in obakrat pokleknil v prvem krogu. Kavčič je imel pred začetkom OP Avstralije precej težav s staro poškodbo stegenske mišice, ki se mu je pojavila sredi skoraj dobljenega dvoboja proti Belgijcu Stevu Darcisu v prvem krogu turnirja v Čenaju v Indiji. Igra Kavčiča, pred začetkom sezone je zatrdil, da je najbolje pripravljen do zdaj, je precej odvisna od stanja njegove poškodovane noge. Če gre soditi po uvodnih nastopih v Melbournu, je zdravstveno stanje Ljubljančana izrazito boljše. ''Bilo je zelo vetrovno, a sem ostal miren in osredotočen na predstavo. Zelo sem zadovoljen s taktično izvedbo. Bila je brezhibna,'' je po dvoboju za na spletnem socialnem omrežju Facebook zaupal Blaž Kavčič. Edini Slovenec v glavnem delu moškega turnirja je Britanca ugnal v treh nizih, skupaj osvojil 98 točk (20 več od tekmeca), v drugem krogu pa se bo pomeril z Argentincem Juanom Martinom del Potrom, 11. nosilcem OP Avstralije, s katerim se je lani že srečal na OP Francije. Takrat je priznal premoč Južnoameričana po treh nizih.

Švicar Roger Federer, štirikratni zmagovalec melbournskega grand slama, je na osrednjem igrišču Rod Laver Areni odpravil Rusa Aleksandra Kudriavceva in dosegel 21. zaporedno zmago. Španec Rafael Nadal je na drugem največjem igrišču na OP Avstralije, Hisense Areni, ponižal Američana ukrajinskega rodu, Aleksa Kuznecova. Najbolj zanimiv par prvega dne je bil Tomic (Avs) : Verdasco (Špa). Zmagal je Avstralec s hrvaškimi koreninami. Čeprav je visokopostavljeni Španec vodil v nizih že z 2:0, je Tomic zmogel preobrat in v štiriurnem maratonu navdušil občinstvo na Rod Laver Areni. Poleg Verdasca so med nosilci izpadli še Avstrijec Jürgen Melzer, izločil ga je hrvaški ''bombarder'' Ivo Karlović, Argentinca Juana Monaca je v petih nizih in zavezani kravati v odločilnem zadnjem nizu na kolena spravil Nemec Philipp Kohlschreiber, Hrvat Ivan Ljubičić pa je ostal praznih rok v dvoboju s slovaškim kvalifikantom (v kvalifikacijah je izločil Aljaža Bedeneta), čeprav je dobil uvodna niza.

Ne spreglejte