Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
23. 1. 2020,
16.23

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,91

3

Natisni članek

Rafael Nadal OP Avstralije

Četrtek, 23. 1. 2020, 16.23

4 leta, 2 meseca

Nadal doživel enega najbolj strašnih trenutkov #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,91

3

Rafael Nadal | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Španec Rafael Nadal že dolga leta kraljuje na teniških igriščih, po današnjem dvoboju pa je priznal, da je doživel enega najbolj strašnih trenutkov. K sreči se je zgodba za mlado deklico končala brez posledic, od Španca pa je dobila tudi darilo.

Rafael Nadal je v četrtek v drugem krogu igral proti Argentincu Fredericu Delbonisu. Dvoboj sam po sebi ni bil nič posebnega, Rafa ga je dobil po treh nizih 6:3, 7:6 (4), 6:1.

Sredi drugega niza je gledalcem, še najbolj pa Rafaelu Nadalu zastal dih, potem ko je ob vračanju servisa po nesreči v glavo zadel pobiralko žogic. Majorčan je takoj pritekel k dekletu, preveril, ali je z njo vse v redu, in z naslednjo potezo osvojil srca številnih navijačev. Deklico je objel in jo v tolažbo poljubil na lice. A to še ni bilo vse. Po končanem dvoboju je spet prišel do nje in ji podaril svoj naglavni trak, ki je že dolgo let obvezna športna oprema na igrišču.

Aljaž Bedene
Sportal Nadal uspešen, Bedene se je po dobrih dveh urah poslovil

Po dveh urah in pol, potem ko se je prvi igralec uvrstil v tretji krog turnirja, je stopil pred mikrofon in seveda se ni mogel izogniti vprašanju o nesrečnem dogodku. Moderator mu je namignil, da je pobiralki žog s poljubom in darilom polepšal dan.

Po končanem dvoboju je Rafa deklici dal darilo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Po končanem dvoboju je Rafa deklici dal darilo. Foto: Guliverimage/Getty Images Za deklico je dejal, da je zelo pogumna

"Za njo verjetno to ni bil najlepši trenutek. Žoga je bila hitra … Je zelo pogumno dekle. To je bil zame eden najbolj strašnih trenutkov, kar sem jih doživel, saj jo je žogica zadela neposredno v glavo. Vesel sem, da si v redu," je po dvoboju povedal Nadal, ki se mu je pred leti nekaj podobnega zgodilo tudi v Wimbledonu.

Rafaela Nadala v naslednjem krogu čaka rojak Pablo Carreno Busta. Obstaja velika verjetnost, da se bo Rafa v osmini kroga srečal z Nickom Kyrgisom, s katerim še zdaleč nista v dobrih odnosih. Avstralec je v drugem krogu, ko je dobil kazen zaradi dolgega premora, oponašal prav Nadala.

Ne spreglejte