Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 6. 2021,
19.31

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96

Natisni članek

OP Francije Polona Hercog Tamara Zidanšek

Petek, 4. 6. 2021, 19.31

2 leti, 10 mesecev

OP Francije (WTA), 6. dan

Neverjeten preobrat: Zidanškova v osmini finala na OP Francije, Hercogova izpadla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96

V petek se nam obeta prava slovenska teniška vročica. V osmino finala OP Francije se je po velikem preobratu že uvrstila Tamara Zidanšek, potem ko je po treh nizih premagala Čehinjo Katerino Siniakovo (0:6, 7:6, 6:2). Polona Hercog je morala priznati premoč še eni predstavnici Češke Marketi Vondroušovi (6:3, 6:3).

Daniil Medvedev
Sportal Medvedev in Zverev napredovala brez večjih težav

Veliko veselje v ekipi Tamare Zidanšek. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Veliko veselje v ekipi Tamare Zidanšek. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Prva Slovenka po 13 letih

Tamara Zidanšek je igrala na igrišču številka sedem. Njena nasprotnica je bila Čehinja Katerina Siniakova, trenutno 68. igralka sveta, medtem ko je Tamara uvrščena na 85. mesto. Igralki sta se do zdaj med seboj trikrat pomerili. Tudi četrti dvoboj je dobila naša igralka (0:6, 7:6, 6:2)  in dosegla uspeh kariere. Tamara je prva Slovenka po 13 letih, ki se je uvrstila osmino finala OP Francije. Leta 2008 je to uspelo Katarini Srebotnik.

 V naslednjem krogu bo igrala z Romunko Sorano-Mihaelo Cristeo.

Tamara Zidanšek | Foto: V prvem nizu je dobila "kravato"

Začetek dvoboja se je odvijal povsem po željah Čehinje, ki je prvi niz dobila po vsega 20 minutah. Ta se je končal s 6:0. Kazalo je, da je Tamara že v povsem izgubljenem položaju, a je še enkrat več pokazala iz kakšnega testa je.  

V nadaljevanju dvoboja se je borila. Na začetku drugega niza smo videli kar nekaj preobratov, saj smo lahko videli štiri "breake" zapored. Na koncu je drugi niz odločala podaljšana igra, v kateri je bila bolj zbrana naša igralka. Podaljšana igra se je končala z izidom 7:5..

Tretji niz je bil že veliko boljši

V tretjem, odločilnem nizu, smo lahko že gledali prevlado 23-letne Zidanškove. Ta je Siniakovi v prvi igri vzela servis, nato še v sedmi in imela v rokah vodstvo s 5:2. V osmi igri je izkoristila prvo žogico za zmago in se po eni uri in 55 minut veselila svojega največjega uspeha v karieri.

Na koncu šteje le zmaga

"Na koncu ni pomembno, kako se zmaga, samo da se. Trenerjev nisem videla dva dni, nista mi povedala taktike in posledica je bil prvi set. Hec, hec. (smeh, op. STA)," se je uvodoma na novinarski konferenci pošalila 23-letnica.

"S Čehinjo sem igrala že trikrat. Enkrat dolgo nazaj in dvakrat v zadnjih letih. Vedela sem, kaj moram narediti. Nisem se počutila tako slabo na začetku, a nikakor nisem mogla prebiti ledu. Ko mi je to uspelo, sem se v drugem setu počutila bolje, tudi bolje sem zadevala žogice. Ko sem dobila podaljšano igro drugega niza, pa sem se na igrišču potem v tretjem nizu počutila še bolje," se je na današnji dvoboj ozrla Zidanškova.

Polona Hercog | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Polona Hercog priznala premoč 21-letnici

Zidanškova ostaja edina slovenska predstavnica na turnirju med posameznicami, saj je morala Polona Hercog priznati premoč Čehinji Marketi Vondroušovi z dvakrat 6:3.

"Nisem se najbolje znašla s pogoji. Zdi se mi, da sem dobro začela in bila agresivna. Ona je igralka, s katero je treba včasih narediti točko šestkrat in ne enkrat. Manjkala mi je prilagoditev, da je šlo počasneje kot v dvoboju z Garcio (Caroline Garcio v 2. krogu, op. STA), tu je žoga potovala drugače. Nisem prihaja dovolj odločno k žogi, manjkali so prehodi naprej, zato so mi zmanjkali zaključni udarci. Slabo sem se prilagodila dvoboju," je potek obračuna na novinarski konferenci komentirala Hercogova.

Vseeno pa tridesetletna Mariborčanka še ne zapušča Pariza, saj jo v soboto v paru z Japonko Misaki Doi čaka še dvoboj 2. kroga med ženskimi dvojicami. Tam se bo slovensko-japonska naveza udarila s tajvansko Hao-Ching Chan/Latisha Chan.

V borbi za lovoriko še vedno ostaja tudi Serena Williams, ki je rojakinjo Danielle Collins ugnala s 6:4, 6:4. Poslovila pa se je tretja nosilka Arina Sabalenka, ki je morala po treh nizih  priznati premoč Anastaziji Pavljučenkovi.

Pariz, grand slam (34.367.216 evrov):

3. krog:

Tamara Zidanšek (Slo) - Katerina Siniakova (Češ) 0:6, 7:6 (5), 6:2;

Marketa Vondroušova (Čeh/20) - Polona Hercog (Slo) 6:3, 6:3.

Jelena Ribakina (Kaz/21) - Jelena Vesnina (Rus) 6:1, 6:4;

Viktorija Azarenka (Blr/15) - Madison Keys (ZDA/23) 6:2, 6:2;

Anastazija Pavljučenko (Rus/31) - Arina Sabalenka (Blr/3) 6:4, 2:6, 6:0;

Serena Williams (ZDA/7) - Danielle Collins (ZDA) 6:4, 6:4;

Sorana Cirstea (Rom) - Darja Kasatkina (Rus) 6:3, 6:2;

Paula Badosa (Špa/33) - Ana Bogdan (Rom) 2:6, 7:6 (4), 6:4.

Ne spreglejte