Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 4. 2023,
21.30

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Tenis Slovenija Carlos Alcaraz Jannik Sinner Daniil Medvedjev

Nedelja, 2. 4. 2023, 21.30

1 leto, 1 mesec

teniški globus, 2. april

Medvedjev do četrtega naslova letos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Daniil Medvedjev, Jannik Sinner, Miami | Danil Medvedjev še nikoli ni izgubil v dvoboju s Sinnerjem.  | Foto Reuters

Danil Medvedjev še nikoli ni izgubil v dvoboju s Sinnerjem.

Foto: Reuters

Ruski teniški igralec Danil Medvedjev je zmagovalec turnirja serije masters v Miamiju. To je njegov četrti naslov na turnirjih serije ATP letos. V današnjem finalu je bil po uri in 33 minutah boljši od mladega Italijana Jannika Sinnerja s 7:5 in 6:3.

Petra Kvitova
Sportal Kvitova najboljša, Ribakina brez odmevnega "dvojčka"

Danil Medvedjev še nikoli ni izgubil v dvoboju z Jannikom Sinnerjem. Doslej sta se pomerila šestkrat, prav vse dvoboje pa je dobil 27-letni Rus. Letos je to zanj že četrti naslov po zmagah v Rotterdamu, Dohi in Dubaju. V karieri je sicer igral v osmih finalih turnirjev serije masters in jih pet dobil.

Zmagovalec OP ZDA leta 2021 in četrti nosilec turnirja je v polfinalu premagal rojaka Karena Hačanova s 7:6 (5), 3:6, 6:3, postal pa je tudi prvi tenisač po Švicarju Rogerju Federerju (2006), ki je pred začetkom evropske sezone zaigral že v petih finalih najvišje ravni. Skupno v karieri je bila to zanj 19. turnirska zmaga v 32. finalu.

Sinner je v polfinalu ugnal prvega nosilca turnirja Španca Carlosa Alcaraza s 6:7 (4), 6:4, 6:2 po treh urah in treh minutah in se še drugič uvrstil v finale Miamija. A tako kot pred dvema letoma, ko je izgubil proti Poljaku Hubertu Hurkcaczu, je 21-letnik klonil tudi tokrat. Za Južnega Tirolca je bil to deseti finale v karieri, vendar ostaja pri sedmih zmagah.

Mlademu Italijanu je uspel prvi odvzem servisa v peti igri prvega niza, a mu je Medvedjev že v naslednji takoj odgovoril z brejkom in izenačil na 3:3. Točke sta si nato izmenjavala vse do konca niza, ko je z odvzemom servisa še drugič udaril Medvedjev in po točno eni uri dobil prvi niz s 7:5 v zelo topih in vlažnih vremenskih pogojih.

V drugem nizu je peti igralec s svetovne lestvice spet hitro prišel do dveh odvzetih servisov in povedel s 3:1. Sinner, ki je deloval preveč nervozen in neodločen, v drugem nizu Medvedjevu ni več mogel slediti, Rus pa je izkoristil že svojo prvo zaključno žogico in drugi niz brez večjih težav dobil s 6:3.

Miami, ATP 1000:

Finale:
Danil Medvedjev (Rus/4) - Jannik Sinner (Ita/10) 7:5, 6:3.

pokal Billie Jean King, Kaja Juvan, Qinwen Zheng
Sportal Kaja Juvan brez finala v Mehiki
Ne spreglejte