Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
14. 1. 2019,
12.04

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,53

4

Natisni članek

teniški globus OP Avstralije Marija Šarapova

Ponedeljek, 14. 1. 2019, 12.04

5 let, 3 mesece

Marija Šarapova se ni zmenila za solze mlade Britanke

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,53

4

Marija Šarapova | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Marija Šarapova, nekdanja prva igralka sveta, je v prvem krogu premagala mlado Britanko Harriet Dart (6:0, 6:0), a se Rusinja ni zmenila za njene solze. Kot je dejala zmagovalka OP Avstralije iz leta 2008, na igrišču ni prostora za čustva.

Ne ubada se s svojimi nasprotnicami. | Foto: Gulliver/Getty Images Ne ubada se s svojimi nasprotnicami. Foto: Gulliver/Getty Images "Moje nasprotnice me ne zanimajo prav veliko"

Harriet Dart je šele na začetku svoje kariere in proti Rusinji ni imela skoraj nobenih možnosti. Mlado igralko je to tako prizadelo, da je v solzah zapustila igrišče. Ko so Šarapovo vprašali, ali morda sočustvuje z mladimi igralkami, jim je ta odgovorila:

"Žal mi je, da moram to povedati, ampak na igrišču ni časa za to. V prvem krogu za grand slam sem bila že v številnih položajih. Lani sem v Wimbledonu igrala proti kvalifikantki, ki je igrala zelo dobro. Dejstvo je, da sem bila daleč od svoje forme, ampak na koncu je ona dobila dvoboj. Zato me moje nasprotnice ne zanimajo prav veliko, ampak moram igrati, ko je čas za to in ko moram. To je moj glavni cilj."

Deset let pozneje ima enake težave

Šarapova se je v svoji karieri velikokrat ubadala s poškodbami. Že kot mlada igralka je imela veliko težav z ramo, v zadnjih dneh je veliko govora o Andyju Murrayju, ki se bo letos zaradi poškodb upokojil. Sibirska tigrica je glede tega sama predstavila svoj pogled.

"Mislim, da so poškodbe del našega športa, in kot veste, igramo deset mesecev v letu, kar je fizično in psihično naporno. Vse skupaj razumem iz svoje perspektive, ko sem imela poškodovano ramo. S tem sem se morala soočiti pri 21 letih, ko sem bila na vrhuncu svoje kariere in je bilo precej nepričakovano."

Polona Hercog
Sportal Polona Hercog brez možnosti proti drugi nosilki, Šarapova zavezala kravato

Marija Šarapova se je brez težav prebila skozi prvi krog. | Foto: Gulliver/Getty Images Marija Šarapova se je brez težav prebila skozi prvi krog. Foto: Gulliver/Getty Images

Spoznaš, da nisi nesmrten

"Deset let pozneje imam podobne težave, samo da niso tako resne. Ob tem spoznaš, da nisi nesmrten in da ne boš mogel vedno igrati. Življenje gre naprej. Jaz gledam na to kot na neko razburljivo poglavje v življenju," je še povedala 31-letna teniška igralka.

Andy Murray
Sportal Andy Murray je izgubil, je bil to njegov zadnji dvoboj?
Ne spreglejte