Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
22. 12. 2012,
21.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Polona Hercog Grega Žemlja

Sobota, 22. 12. 2012, 21.27

8 let

Lopar je povedal: Polona in Grega najboljša v deželi sta tej

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na zaključni prireditvi Teniške zveze Slovenije (TZS) so bila podeljena priznanja najboljšim v letu 2012. V članski konkurenci sta pričakovano prvo mesto osvojila Grega Žemlja in Polona Hercog.

Predstavnica nežnejšega spola je dobila prednost in prva stopila po zasluženo priznanje za najboljšo slovensko članico v letu 2012. Čeprav bo Kamničanka (pri Mariboru) 20. januarja 2013 na rojstnodnevni torti upihnila šele 22 svečk, je bila za najboljšo v tej deželi proglašena že četrtič zapored. Vseeno pa z letošnjimi dosežki v ''olimpijskem'' letu ni bila v popolnosti zadovoljna, veliko preglavic ji je povzročalo tudi zdravje. ''Upam, da bo leto 2013 boljše kot letošnje. Odločila sem se za nekaj sprememb v ekipi, upam da bodo pozitivno vplivale na moj tenis,'' je dejala Polona Hercog, ki je letos osvojila (ubranila) turnir v Bastadu, na Švedskem pa našla tudi novega trenerja. Sezono je na svetovni jakostni lestvici zaključila na 76. mestu in ostaja z naskokom najvišje uvrščena Slovenka.

Žemlja lahko še marsikaj popravi

Pri predstavnikih močnejšega spola pri izboru ni bilo nobenih večjih nejasnosti. Prvo mesto je pripadlo Gregi Žemlji, ki je podrl kar nekaj mejnikov slovenskega moškega tenisa. Na lestvici se je po nepozabnem preboju v finale ATP turnirja na Dunaju prebil do zgodovinskega 50. mesta (zdaj je pet mest nižje), v avstrijski prestolnici, kjer tudi rad trenira, pa je kot prvi Slovenec preskočil tudi oviro, ki jo je predstavljal svetovni zvezdnik iz elitnega kluba prve deseterice (to je bil Srb Janko Tipsarević).

''Prva polovica leta je bila slaba, druga pa zelo dobra. Če potegnem črto pod leto 2012, je bilo dobro, bo pa treba še delati. Lahko še marsikaj popravim in izboljšam uvrstitev,'' je dejal 26-letni Gorenjec, ki odlično sodeluje s trenerjem Žigo Janškovcem. Zato tudi ne preseneča, da je priznanje za najboljšega teniškega trenerja v letu 2012 romalo v roke nekdanjemu reprezentantu, ki bedi nad razvojem Žemlje. Grega je priznanje za najboljšega slovenskega teniškega igralca prejel tretjič v karieri, slovenski moški tenis pa doživlja skokovit preporod, kar je prepoznala tudi krovna zveza in ''triperesni'' deteljici Žemlja – Kavčič – Bedene podelila priznanje za posebne dosežke.

Mariborčani že pečejo nove ''Žemlje''

Največji teniški up Slovenije je po izboru TZS Nina Potočnik. Prihaja iz Ptuja, pri 16 letih pa se lahko pohvali s 121. mestom na svetovni mladinski lestvici. Najvišje izmed vseh Slovenk. V tem letu je med posameznicami osvojila tudi dva ITF turnirja. Priznanje Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) je prejela Katarina Srebotnik, ki se prireditve v Ljubljani ni mogla udeležiti, saj se v teh dneh nahaja v Dubaju. Prejela jo je za vse izjemne uspehe v teniškem svetu, prvem mestu med igralkami dvojic in lanskoletni lovoriki v igri dvojic na sveti angleški travi v Wimbledonu. Srebrno plaketo OKS je prejela Nastja Kolar. Najboljši klub v Sloveniji ostaja ŽTK Maribor. Že desetič zapored. Konkurenca je bila velika, saj je v deželi pod Triglavom kar 79 klubov, a so bili Štajerci ponovno najboljši. ''Leta 2003 je bilo težko, takrat smo bili vsi presenečeni, potem pa nam je bilo bistveno lažje. Zdaj imamo od drugega za več kot polovico več točk. Smo na pravi poti. Smo klub prihodnosti in že pečemo nove 'Žemlje','' se je predsednik ŽTK Maribor Drago Završnik duhovito poigral s priimkom najboljšega slovenskega teniškega igralca.

Vsem najboljšim je za dosežke v iztekajočem se letu 2012 čestital predsednik TZS Marko Umberger in jim zaželel veliko uspehov, predvsem pa sreče in zdravja, v novem letu 2013. Najboljši ga bodo zagotovo potrebovali. Slovenija, vsaj v moškem tenisu, vstopa v novo leto tako močna, kot ni bila še nikoli ...

Ne spreglejte