Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 12. 2020,
16.48

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Natisni članek

Davisov pokal Aljaž Bedene

Torek, 8. 12. 2020, 16.48

3 leta, 10 mesecev

Priprave Davisov pokal

Kot kaže, jih čaka še ena čudna sezona #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,22
Aljaž Bedene | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Najboljši slovenski teniški igralci imajo od 7. do 9. decembra skupne priprave v Medvodah. Tam je prisoten tudi naš najboljši igralec Aljaž Bedene, ki je spregovoril o svojih ciljih za prihodnjo sezono. O glavnem namenu priprav je spregovoril tudi Miha Mlakar, kapetan slovenske reprezentance.

Na pripravah je bilo veliko mladih igralcev. Med njimi tudi Bor Artnak (skrajno levo). | Foto: Teniška zveza Slovenije Na pripravah je bilo veliko mladih igralcev. Med njimi tudi Bor Artnak (skrajno levo). Foto: Teniška zveza Slovenije

Kaj je bil glavni namen priprav?

Slovenski teniški igralci imajo redko možnost, da se zberejo na skupnem treningu. Začetek letošnje teniške sezone je zaradi koronavirusa še vedno negotov, tako da se večina igralcev pripravlja doma. Zato je Miha Mlakar, kapetan slovenske ekipe, izkoristil to obdobje in na skupnem treningu zbral naše najboljše igralce. Slovenija bo prihodnje leto v svetovni skupini II doma igrala proti Paragvaju. In kaj je bil glavni namen, da so se zbrali na reprezentančnih pripravah?

Video: Tenis Slovenija

"Posvetili smo se osnovnim stvarem ter se prilagodili vsakemu posamezniku. Veliko pozornost smo posvetili tudi uigravanju v dvojicah. V preteklosti se v tem nismo najbolje izkazali in zdaj smo imeli priložnost, da se nekoliko več uigramo. To je bil eden večjih poudarkov na teh pripravah," je v uvodu povedal Mlakar, ki se ob vsem tem zaveda, da bo kmalu čas za menjavo generacije.

Miha Mlakar | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Zaveda se, da bo kmalu napočil čas za menjavo generacije

"Zavedamo se, da so naši najboljši trije igralci stari več kot trideset let. Zagotovo bo napočil čas za pomladitev reprezentance. Eden od ciljev je tudi, da se vključi tudi mlajše igralce in da se jim preda znanje. Z Aljažem in obema Blažema (Blaž Rola, Blaž Kavčič, op. p.) imamo veliko izkušenj. Za mlajše igralce je najboljša stvar, da se učijo od najboljših in s tem hitreje napredujejo. Na ta način lahko čez nekaj let nadomestijo naše najboljše," je še povedal Mlakar, ki upa, da bodo izkušenejši igralci vztrajali čim dlje.

Aljaž Bedene | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Na turnirjih mu je bilo mučno

Priprav se je udeležil tudi Aljaž Bedene, medtem ko Blaž Kavčič in Blaž Rola se na novo sezono pripravljata v tujini. Aljaž je povedal, da rad trenira doma in da je po enomesečnem premoru začel pogrešati tenis. Ljubljančan se je namreč v decembru začel pripravljati na novo sezoni, za lansko sezono, ki jo je prekinila epidemija, pa je dejal, da bo šla v pozabo.

"Čudna sezona. Zastavil sem si cilje in marca se je vse podrlo. Nismo vedeli, kdaj bomo spet prišli nazaj. Zadovoljen sem z dvema turnirjem po vnovičnem začetku sezone. Z naslednjimi petimi meseci ne morem biti zadovoljen. Treningi niso bili na tisti ravni, kot sem si želel. Zdi se mi, da ko igraš turnirje, igraš tudi z boljšimi nasprotniki. Moja raven igre je padala, vmes nekaj časa nisem igral tenisa in vse skupaj se je poznalo. Na splošno lahko rečem, da je bila sezona solidna, ampak bolj kot ne bo šla v pozabo. Kot sem že povedal, je bilo na turnirjih zelo mučno. Bil si samo v sobi in na igriščih. Upam, da bo čim prej bolje," je povedal trenutno 58. igralec sveta, ki 15. januarja potuje v Avstralijo, kjer ga februarja čaka OP Avstralije, prvi turnir za grand slam.

Bedene ima načrte le do OP Avstralije. | Foto: Gulliver/Getty Images Bedene ima načrte le do OP Avstralije. Foto: Gulliver/Getty Images

Še vedno je veliko negotovosti, za zdaj načrti le do OP Avstralije

Enaintridesetletni slovenski igralec se že danes zaveda, da tudi nova sezona ne bo povsem normalna. To se kaže že s prestavitvijo turnirja OP Avstralije. To naj bi bilo na sporedu 8. februarja, eden od ciljev Aljaža pa so tudi poletne olimpijske igre v Tokiu. Zaradi vse negotovosti načrti Bedeneta niso dolgoročni.

"Načrtov po OP Avstralije nimamo. Slišal sem, da bodo verjetno odpovedali turnir Indian Wells … Veliko stvari je negotovih. Želim si, da bi se stvari čim prej normalizirale, bo pa zagotovo letošnja sezona spet drugačna. Sam si želim čim bolje pripraviti na samo Avstralijo oziroma za prihodnje leto. Vem, kako se v teh časih pripravljati, in poskušali bomo doseči najboljšo raven," je še povedal Bedene, ki se je letos v Melbournu prvič prebil v drugi krog turnirja.

Ne spreglejte