Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
15. 4. 2021,
10.04

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

Novak Đoković

Četrtek, 15. 4. 2021, 10.04

3 leta

Novak Đoković že komaj čaka

Kmalu dokumentarni film, ki bo razkril marsikaj o Novaku Đokoviću

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57
Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Novak Đoković je po uvodni zmagi na turnirju serije masters v Monte Carlu spregovoril o ostrih besedah njegovega očeta in tudi o dokumentarnem filmu, ki bo o Srbu razkril marsikaj zanimivega.

Pred časom se je Srđan Đoković, oče prvega igralca sveta, še enkrat postavil v bran svojemu sinu, kar je nekaj povsem razumljivega. Nazadnje je okrcal tuje medije, ki njegovega sina ne cenijo dovolj, prav tako pa je spet spomnil na zgodbo izpred 15 let, ko je Roger Federer na tekmi Davisovega pokala Novaka obtožil, da je hlinil poškodbo.

Zmeraj se bo postavil na stran svojega očeta. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Zmeraj se bo postavil na stran svojega očeta. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Priznal je, da se ne strinja vedno z očetom

Njegove besede so odmevale v vseh svetovnih medijih, prvi igralec sveta je pojasnil, da njegov oče samo dobro misli. V sredo je po zmagi nad Jannikom Sinnerjem spregovoril tudi o tem. "Rad imam svojega očeta. On mi je bil v podporo, še posebej na začetku. A ne morem vplivati na to. Je, kar je. Vsi mislijo s svojo glavo. To moram sprejeti in spoštovati. Moj oče je zelo čustven, me brani in rad me ima. Vem, da to počne z najboljšimi nameni," je uvodoma povedal 33-letni Beograjčan in ob tem priznal, da v določenih temah z očetom nimata enakih pogledov.

"Vsi govorimo ali počnemo stvari, s katerimi druge užalimo ali kaj podobnega. To razumem. Karkoli počne, še vedno je moj oče. Seveda bom stal na njegovi strani in ga ščitil, ampak ne morem pa se vedno strinjati s tem, kar reče."

Dokumentarni film, ki bo razkril marsikaj Komaj čaka, da luč sveta ugleda dokumentarni film. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Komaj čaka, da luč sveta ugleda dokumentarni film. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Na letošnjem OP Avstralije je veliko prahu dvignila njegova poškodba v trebušnem predelu. Spet so se namreč pojavili dvomi o njegovi poškodbi, ko naj bi se čudežno vrnil, na koncu pa še devetič zmagal prvi letošnji turnir za grand slam. Đoković je že takrat omenil, da je vse dokumentirano. Težko pričakovani film naj bi luč sveta ugledal avgusta letos.

"Pospešeno delamo na filmu. V načrtu je, da bo objavljen avgusta pred OP ZDA, saj je naša želja, da je premiera v New Yorku. Odvisno bo tudi od situacije s koronavirusom in omejitev, ki bodo takrat veljale," je glede tega povedal 18-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki je navdušen, da je lahko del takšne zgodbe.

"Sodelujemo s predano ekipo tako iz Evrope kot tudi iz ZDA. Upam, da bomo film dokončali pravočasno in na najboljši možen način. Upam, da bodo tudi ostali uživali ob tem filmu," je še dodal Nole.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V četrtek ga čaka Daniel Evans

V sredo je Đoković dobil še deseti zaporedni dvoboj, potem ko je premagal Jannika Sinnerja. Včeraj je odigral prvi dvoboj po sedmih tednih in opravil svojo domačo nalogo na monaškem pesku z odliko. A sam se zaveda, da lahko še vedno igra bolje. V tretjem krogu bo njegov nasprotnik Britanec Daniel Evans.

Novak Đoković
Sportal Đoković odpihnil nadarjenega Italijana, Nadal še bolj odločno #video

 

Ne spreglejte