Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
12. 7. 2012,
12.34

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Blaž Kavčič

Četrtek, 12. 7. 2012, 12.34

8 let, 1 mesec

Kavčič: Dogaja se tudi malce boljšim

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je bil v Umagu od preboja v četrtfinale oddaljen le nekaj milimetrov. V zadnjem nizu je vodil s 5:1, nato pa nerazumljivo padel. Zaradi treh razlogov.

Po (ne)prespani noči v Umagu, v kateri so se teniški ljubitelji v Sloveniji spraševali, kako je lahko iz rok izpustil tako popolno priložnost za preboj med osem najboljših, je že izžareval dobro voljo. To je navsezadnje tudi njegov prepoznavni znak, ki ga krasi v teniški karavani. ''Škoda bi se bilo 'sekirati' za nazaj. Dal sem vse od sebe, ni se mi zgodilo prvič, dogaja pa se tudi malce boljšim igralcem od mene. Denimo Nadalu, ki je v Madridu na podoben način izgubil proti Verdascu. Pa je vseeno eden najboljših igralcev vseh časov. Ni nobena groza, da sem izpadel, mi je pa hudo zaradi tega, ker mi je turnir v Umagu najboljši, gledalci pa tam navijajo zame s celim srcem. A na igrišču sem dal vse od sebe, tako da si ne morem ničesar očitati. Ostaja le slab občutek, ker sem gledalce pustil na cedilu,'' je Sportalu priznal Blaž Kavčič, ki do nadaljnjega ostaja na Hrvaškem, bi ga pa lahko že v kratkem pot vodila v Gstaad, na ATP turnir v Švico. V petek bo dočakal potrditev, ali se bo lahko neposredno udeležil glavnega dela turnira. Za zdaj je na čakalni vrsti četrti, se pa slednja pogosto spreminja tako hitro, da bi lahko v petek izvedel tudi najlepšo možno novico.

Kaj pa je botrovalo tako skromnemu zaključku dvoboja z Waynom Odesnikom? Američan, rojen v JAR, je bil v tretjem nizu na kolenih. Zaostajal je z 1:5, Kavčič je imel v rokah škarje in platno ter nekaj izvrstno odigranih zaporednih iger. Nato pa je sledil nepričakovan padec. ''Če bi iskal razloge, bi izpostavil tri stvari. Najprej utrujenost. Pošteno sem jo čutil v nogah, ki sta postajali vedno težji, tako da sem težko 'pokrival' servis. Vzporedno s tem je padla tudi agresivnost v igri. Kot drugo je bil tekmec v izgubljenem položaju. Takrat, ko nimaš več kaj izgubiti, začneš ponavadi močneje udarjati, njemu pa so uspevali ravno takšni udarci, ko so padale žoge zelo blizu črt. Tretje? Ko enkrat zapraviš tako vodstvo, pride do tega, da zaigraš v krču. A ne bi hotel pretirano filozofirati. Ne vem, kaj bi lahko bilo še boljše. Dal sem največ, kar sem lahko, a se ni izšlo. Brez pomoči pravega servisa je težko,'' je nizal pomankljivosti, ki so ga pripeljale do poraza v dvoboju drugega kroga. Iz Umaga pa Ljubljančan, ki v tem tednu podoživlja rekordno visoko uvrstitev na svetovni jakostni lestvici (71. mesto), ne odhaja razočaran. ''V prvem krogu je bilo zelo dobro (zmaga nad Antoniom Veićem s 6:2 in 6:2, op. p.). Takrat sem dokazal, da lahko igram vrhunski tenis.'' Zdaj odhaja v Gstaad, nato pa kani pred olimpijskim nastopom v Londonu preizkusiti še peščena igrišča v Kitzbühlu.

Ne spreglejte