Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
25. 1. 2016,
8.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Andreja Klepač Katarina Srebotnik

Ponedeljek, 25. 1. 2016, 8.55

8 let

Katarina Srebotnik in Andreja Klepač od zdaj skupaj na igrišču

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski igralki Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta iz Avstralije sporočili, da bosta od zdaj naprej igrali skupaj v ženskih dvojicah.

Slovenski igralki, ki sta v ženskih dvojicah dosegli nekaj izjemnih rezultatov, bosta združili moči in od zdaj skupaj igrali na turnirjih serije WTA. V zadnjih letih sta se Srebotnikova in Klepačeva specializirali za igro dvojic. V tem času je Srebotnikova dosegla nekaj velikih rezultatov, med drugim je v ženskih dvojicah zmagala na najprestižnejšem turnirju v Wimbledonu. Srebotnikova in Klepačeva sta združili moči že leta 2012 na olimpijskih igrah v Londonu.

Srebotnikova upa na zmagovalno kemijo

Katarina Srebotnik je letos poskusila igrati z Madžarko Timeo Babos, a očitno njuno sodelovanje ni obrodilo sadov. "Lansko sodelovanje s Francozinjo Caroline Garcijo sem prekinila zaradi pomanjkanja skupnih treningov, saj se je povsem posvečala igranju v konkurenci posameznic. Za leto 2016 sem se zato dogovorila z Madžarsko Timeo Babos, ki mi je zagotovila, da se bo kljub igranju med posameznicami posvečala tudi treningu dvojic, saj so dvojice zanjo prav tako na prioritetnem seznamu. Na žalost se te obljube niso izpolnile in pojavila se je enaka težava kot pri Caroline, saj sva v vsem tem času opravili zgolj en skupni trening. Spoznala sem, da se moram povezati z igralko dvojic, kar mi bo omogočalo kvalitetnejši trening in pripravo na turnirje. Posledično upamo tudi na boljše rezultate kot v letu 2015. Odločila sem se za Andrejo, saj sem prepričana, da se bova odlično dopolnjevali v igri in ustvarili zmagovalno kemijo, ki sem jo v pretekli sezoni pogrešala," je povedala Velenjčanka.

"Verjamem, da bom ob njej še napredovala"

Andreja Klepač je prej igrala s Španko Laro Arruabarreno. Primorska teniška igralka se že veseli sodelovanja z našo najizkušenejšo igralko. "Zelo sem vesela, da se je Katarina odločila igrati z menoj, saj vsi vemo, kaj je do zdaj dosegla v tenisu in kako izkušena igralka je. Verjamem, da bom ob njej še napredovala, in prepričana sem, da se bova na igrišču dobro ujeli. Prednost vidim predvsem v tem, da se bom kot igralka dvojic končno lahko dobro pripravila na posamezni turnir, saj mi tega prej igralke, ki nastopajo posamezno, niso omogočale." Srebotnikova in Klepačeva, trenutno 16. in 23. igralka na lestvici dvojic, bosta prvič zaigrali skupaj na turnirju WTA v Dubaju, ki se začne 15. februarja. V nadaljevanju ju čaka nastop na turnirjih v Dohi, Indian Wellsu in Miamiju.

Obe igralki sta letos v ženskih dvojicah že končali nastope na prvem turnirju za grand slam – OP Avstralije. Klepačeva se je poslovila v prvem krogu, Srebotnikova pa je morala poraz priznati v drugem krogu. Bolje jima kaže v mešanih dvojicah, potem ko sta se nocoj obe prebili v tretji krog turnirja.

Ne spreglejte