Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
28. 2. 2017,
10.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

Natisni članek

Roger Federer Rafael Nadal Boris Becker Novak Đoković

Torek, 28. 2. 2017, 10.44

6 let, 6 mesecev

Kakšno je psihološko stanje Novaka Đokovića? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković se je po OP Avstralije na teniška igrišča vrnil nekoliko prej, kot je bilo sprva predvideno. Srbski zvezdnik igra na turnirju v Acapulcu, kjer bo igral prvič v svoji karieri. Še vedno pa je na očeh Borisa Beckerja, njegovega zdaj že nekdanjega trenerja.

Novaka Đokovića je že v nedeljo na trening prišlo na osrednje igrišče gledat na stotine teniških navdušencev. Đoković je priznal, da v svoji 14-letni profesionalni karieri še ni doživel takšnega sprejema.

Ljudje so mu dali energijo

"Rad bi se zahvalil ljudem, ki so mi pripravili takšno dobrodošlico in ki so me prišli gledat na trening. Dali so mi izjemno energijo, ki sem jo čutil na igrišču. Poskušal sem se nahraniti s to energijo in seveda bom ta teden skušal igrati najboljši tenis," je uvodoma povedal  drugi igralec sveta.

V Acapulcu ga čaka vse prej kot lahko delo, saj bo na turnirju igralo kar nekaj vrhunskih igralcev. Med njimi tudi Rafael Nadal, Marin Čilić, Dominic Thiem, David Goffin … "To je izjemno. Zagotovo bo to izjemno zahteven turnir."

Devetindvajsetletni teniški igralec  bo zaigral prvič po porazu na OP Avstralije. Tam ga je v drugem krogu presenetljivo izločil Uzbekistanec Denis Istomin. V zadnjem času Noletu ne gre najbolje, saj je v zadnjih sedmih mesecih dobil le dva turnirja. Lani julija je dobil Rogers Cup, januarja letos pa je zmagal na turnirju v Dohi, kjer je v finalu izločil Andyja Murrayja.

Novak Đoković je v zadnjih sedmih mesecih zmagal le dva turnirja. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković je v zadnjih sedmih mesecih zmagal le dva turnirja. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Zato igram in zato sem tukaj"

V Acapulcu bo skušal najti formo, ki jo je imel pred letom, ko je dosegal izjemne rezultate. "Glede na vse, mislim, da sem psihološko v veliko boljšem stanju kot ob koncu lanskega leta.  Vztrajam še naprej, zato ker imam rad ta šport. Zato igram in zato sem tukaj. Samo upam, da ostanem zdrav in da bom lahko dal vse od sebe," je povedal Novak, ki kljub zgodnjemu izpadu iz OP Avstralije spremljal finale med Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom.

Roger Federer je letos na OP Avstralije osvojil 18. lovoriko za grand slam. | Foto: Guliverimage/Getty Images Roger Federer je letos na OP Avstralije osvojil 18. lovoriko za grand slam. Foto: Guliverimage/Getty Images Navdušen je nad Rogerjem Federerjem

Dvanajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je bil navdušen igro legendarnega Rogerja Federerja, ki je v Melbournu prišel do svoje 18. lovorike na turnirjih velike četverice. "Bilo je neverjetno … Roger Federer je pri teh letih zmagal na OP Avstralije. Po poškodbi in po tako dolgi odsotnosti. To je nekaj izjemnega. Samo čestitam mu lahko za ta uspeh," je bil poln hvale Đoković, ki je v Avstraliji slavil že šestkrat.

Prav tako je bil navdušen nad finalnim dvobojem. "Mislim, da je to zelo pomembno za naš šport. Da sta oba vrnila na turnirje za grand slam in osvajata lovorike. Ona dva sta ikoni tega športa. Po vsem svetu sta veliko prispevala za prepoznavnost tenisa."

Boris Becker verjame, da se Novak lahko vrne nazaj na vrh. | Foto: Getty Images Boris Becker verjame, da se Novak lahko vrne nazaj na vrh. Foto: Getty Images

Še vedno na očeh Beckerja

Boris Becker in Novak Đoković sta se pred letošnjo sezono po treh letih uspešnega sodelovanja razšla. Novak od takrat ni ravno v najboljši formi. Legendarni Nemec še vedno dovolj pogosto spremlja svojega nekdanjega varovanca.

"Ni prave razlage. Turnirji so na veliko višji ravni, kot se zdi. Če niste 100-odstotno pripravljeni, se to takoj pozna. Tako je bilo tudi z njim in z Andyjem Murrayjem. V Melbournu so bili vsi presenečeni, ampak mene ne skrbi. Novak ve, kako se je treba vrniti na vrh," je razkril Becker in dodal: "V letošnji sezoni sem gledal večino njegovih dvobojev. Posebno v Dohi, ampak nisem več z njim vsak dan. Ne vem, koliko truda vlaga v treninge in koliko je osredotočen na tenis. Zato ne bi bilo primerno, da mu dajem nasvete."

Ne spreglejte