Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
12. 4. 2019,
10.08

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

Natisni članek

Tara Moore teniški globus

Petek, 12. 4. 2019, 10.08

5 let

Neverjetni preobrat v tenisu

Kakšen teniški preobrat Britanke, a pred 36 leti je bil še večji #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81
Tara Moore | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Pred dnevi je zaokrožila novica, kako je Tara Moore, teniška igralka, prikazala eno najboljših vrnitev v zgodovini tenisa in na koncu zmagala. Še nekaj večjega je v kvalifikacijah OP ZDA leta 1983 uspelo Barbie Bramblett.

Na turnirju serije ITF v Sunderlandu je bil v torek izjemno nenavaden dvoboj. V prvem krogu turnirja sta se med seboj udarili Tara Moore in Francozinja Jessika Ponchet. Tara Moore je bila tik pred sramotnim porazom, saj je bila Jessika Ponchet le točko oddaljena, da bi 26-letni Britanki dvakrat zavezala kravato (6:0, 6:0), a se je na veliko presenečenje zgodil preobrat.

Ponchetova je imela vodstvo 6:0, 5:0 in 30:40 na servisno igro svoje nasprotnice. Pri tem rezultatu je pri "smashu" Tara celo zadela zgornji rob mreže, žogica pa je nato padla na črto. Drugi niz se je za tem končal po podaljšani igri 7:6 (7), v tretjem, odločilnem nizu pa je Britanka zmagala s 6:3 in prikazala eno najboljših vrnitev v zgodovini tenisa.

Tara Moore | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Po izjemni zmagi Tara ostala skromna

Tara Moore, ki je zdaj na lestvici WTA na 479. mestu, je čez noč postala teniška senzacija, a je ob tej nenavadni zmagi ostala skromna. "Žal mi je za Jess, saj gre za odlično igralko, prav tako pa sem jaz igrala odličen tenis. Verjetno je zelo razočarana, ko je izgubila po takšnem vodstvu. To je tenis in moramo iti naprej. Še nikoli nisem bila v položaju, da sem imela tako visoko vodstvo in potem izgubila. Tudi to se dogaja. Na tem dvoboju moram graditi naprej," je po tem dvoboju povedala Tara Moore, ki jo v petek čaka četrtfinalni dvoboj.

Barbie Bramblett je leta 1983 uspelo še nekaj več

Kmalu zatem se je na Twitterju pojavil zapis iz leta 1983, ko sta v kvalifikacijah za OP ZDA igrali Američanki Barbie Bramblett in Ann Hulbert. Prvi je pred 36 leti uspel še večji preobrat. Zdaj 54-letna Barbie Bramblett je zaostajala 6:0, 5:0 in 0:40 in bolj kot ne je bilo jasno, da bi morala leto dni mlajša Ann Hulbert slaviti. Ta je morala na veliko presenečenje nasprotnici priznati poraz. Dvoboj se je na koncu končal 0:6, 7:5 in 6:3.

Tamara Zidanšek
Sportal Tamara Zidanšek odpihnila Američanko in napredovala v četrtfinale
Ne spreglejte