Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 2. 2024,
7.19

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

teniški globus WTA Ana Ivanović

Ponedeljek, 26. 2. 2024, 7.19

2 meseca

Ana Ivanović in njena zgodnja upokojitev

Ji je danes žal, da se je tako odločila?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Ana Ivanović | Ana Ivanovič je bila dvanajst tednov prva igralka sveta, skupno pa je osvojila 15 turnirjev serije WTA. | Foto Guliverimage

Ana Ivanovič je bila dvanajst tednov prva igralka sveta, skupno pa je osvojila 15 turnirjev serije WTA.

Foto: Guliverimage

Ali je bilo Ani Ivanović, nekdaj prvi teniški igralki sveta, žal, da je tako kmalu končala teniško kariero? Danes je mama treh otrok in živi družinsko življenje. Ji je danes žal, da se je relativno kmalu poslovila od vrhunskega tenisa?

Ana Ivanović pravi, da je še danes pomirjena, da se je tako kmalu poslovila od tekmovalnega tenisa, in še danes ničesar ne obžaluje. Nekdaj prva igralka sveta in zmagovalka OP Francije leta 2008 je decembra 2016 sporočila, da ima dovolj vrhunskega tenisa. Malo pred tem je dopolnila 29 let.

Ob tej novici so bili mnogi presenečeni, saj so menili, da se je prekmalu umaknila s turneje. Od takrat so srbsko zvezdnico večkrat vprašali, ali se je želela po upokojitvi še kdaj vrniti na teniška igrišča. "Ne, takrat je bila to prava odločitev. Zdaj imam čudovito družino in še zdaj občasno igram tenis," je na družbenih omrežjih odgovorila Ivanovićeva.

Ana Ivanović | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Govorila, da se bo vrnila še močnejša, a je bilo dovolj

Ana Ivanović je v svoji zadnji sezoni zmagala le 15 dvobojev. Dolgo časa je zatrjevala, da se bo vrnila še močnejša, a je ugotovila, da je bilo dovolj. Dvanajst tednov je bila prva igralka sveta, skupno pa je osvojila 15 turnirjev serije WTA. V svoji dolgoletni karieri je s turnirskimi nagradami zaslužila več kot 15 milijonov dolarjev (danes okrog 14 milijonov evrov).

Kaj je povedala ob svojem slovesu konec leta 2016?

"Imam pomembno novico, ki sem jo želela deliti z vami. Nikjer drugje nisem želela objaviti te informacije, ker menim, da jo morate vi izvedeti prvi. Odločila sem se, da se umaknem iz profesionalnega tenisa. To je bila težka odločitev, vendar je tudi veliko razlogov za veselje. Tenis igram od petega leta, odkar sem na televiziji videla Moniko Seleš. Starši so me vseskozi podpirali. Nekaj časa sem bila tudi prva igralka sveta. Leta 2008 sem bila prva na svetu, zmagala sem na 15 turnirjih serije WTA. Trikrat sem igrala v finalu na turnirjih za grand slam, v pokalu Fed in odigrala veliko nepozabnih dvobojev. Mislim, da je to zelo dobro za dekle iz Srbije, vendar ker ne morem več igrati na najvišji ravni, je čas, da se umaknem," je v svoji izjavi povedala Ana Ivanović.

Ana Ivanović leta 2008 z lovoriko na OP Francije. To je bila njena edina zmaga na turnirjih za grand slam. | Foto: Guliverimage/Getty Images Ana Ivanović leta 2008 z lovoriko na OP Francije. To je bila njena edina zmaga na turnirjih za grand slam. Foto: Guliverimage/Getty Images

Bila je velik magnet za sponzorje

Danes 36-letna Ana Ivanović je bila zelo zanimiva tudi za sponzorje in se je tudi sama dobro znašla v marketinških vodah, saj je podpisala doživljenjsko pogodbo s proizvajalcem športne opreme Adidas kot tudi z Rolexom.

Preberite še:

Cameron Norrie
Sportal Hačanov ustavil pohod 18-letnika, Norrie je imel prvi resnejši test
Alexander Zverev
Sportal Zverev brez težav v polfinale Los Cabosa
Joao Fonseca
Sportal Sedemnajstletni Brazilec navdušuje, se rojeva nova zvezda? #video
Ne spreglejte