Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 5. 2018,
10.57

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

ATP Rafael Nadal Dominic Thiem teniški globus Aleksander Zverev

Ponedeljek, 14. 5. 2018, 10.57

5 let, 11 mesecev

Je to igralec, ki bi lahko ogrozil Nadala na pesku?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Aleksander Zverev | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V nedeljo se je v Madridu končal teniški turnir serije masters, na katerem je slavil Aleksander Zverev. Ta je v finalu po dveh nizih (6:4, 6:4) ugnal Dominica Thiema. Za Nemca je bila to druga zaporedna zmaga, potem ko je teden pred tem zmagal na turnirju v Münchnu. Nekateri menijo, da bi bil lahko ravno on tisti, ki bi ogrozil Rafaela Nadala, čeprav je Španca v Madridu presenetljivo izločil Dominic Thiem.

Aleksander Zverev je na novinarski konferenci povedal, da se na igrišču že nekaj časa zelo dobro počuti. Pravzaprav vse od Davisovega pokala, ko je Nemčija gostovala pri Špancih v Valencii. "V Monte Carlu sem bil nekoliko utrujen, vendar sem še vseeno prišel do polfinala … Do zdaj je bila sezona na pesku zame uspešna. Upam, da bom lahko nadaljeval v tem slogu," je uvodoma povedal 21-letni teniški igralec.

Zaveda se, da ga čaka še ogromno dela. | Foto: Guliverimage/Getty Images Zaveda se, da ga čaka še ogromno dela. Foto: Guliverimage/Getty Images "Sploh ni pomembno, kje igra"

Dominic Thiem, ki je bil v finalu Madrida nasprotnik Zvereva, je dejal, da je Nemec na turneji takoj za Nadalom in Federerjem. Ko so Zvereva vprašali, ali res čuti, da igra na tako visoki ravni, jim je ta odgovoril: "Rafa je favorit na kateremkoli peščenem igrišču. Sploh ni pomembno, kje igra. Favorit je tako na turnirju v Rimu kot tudi v Parizu."

"Seveda, to, kako sem igral ta teden in na kakšen način sem zmagal na turnirju serije masters, je nekaj neverjetnega. Zame sta onadva (Roger Federer, Rafael Nadal, op. p.) še vedno igralca, ki si ju želim premagati. Zelo sem zadovoljen, vendar se zavedam, da moram še veliko delati, da bom lahko na njuni ravni," je povedal Zverev, ki brani lansko zmago v Rimu.

Še vedno imam veliko motivacije

"Kot sem že rekel, zmagati na dveh turnirjih zapored, je res lepo. A pred OP Francije je še turnir v Rimu, kjer branim zmago. Še vedno imam veliko motivacije, da bi mi uspelo. Poskusil se bom čim bolje pripraviti in videli bomo, kako mi bo šlo," je še povedal Zverev, ki je v prvem krogu turnirja v Rimu prost, postavljen pa je kot drugi nosilec turnirja.

Prvi nosilec ja Rafael Nadal, ki se je v Madridu presenetljivo poslovil v četrtfinalu. Nadal bo igral tudi v Rimu, kjer je zbral že sedem zmag. Nazadnje je slavil leta 2013.

Aleksander Zverev - bo on tisti, ki bo na OP Francije mešal štrene kralju peska Rafaelu Nadalu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Aleksander Zverev - bo on tisti, ki bo na OP Francije mešal štrene kralju peska Rafaelu Nadalu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Ne spreglejte