Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
27. 11. 2016,
9.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

Natisni članek

Davisov pokal tenis Hrvaška Argentina Goran Ivanišević

Nedelja, 27. 11. 2016, 9.40

6 let, 6 mesecev

Hrvaška na pragu zgodovinske zmage, legendarnega Ivaniševića pa od nikoder

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75
Arena

V nedeljo bo znan zmagovalec prestižnega Davisovega pokala. V Zagrebu se za "solatno skledo" merita Hrvaška in Argentina, vsi v dvorani pa pogrešajo legendarnega Gorana Ivaniševića.

Na Hrvaškem vlada prava teniška evforija, potem ko po dveh dneh Hrvati vodijo z 2:1 in jim do velike zmage manjka le še točka. V prvem nedeljskem dvoboju (ob 14.00) se bosta udarila najboljša igralca obeh reprezentanc – Marin Čilić in Juan Martin del Potro.

Spoznala sta se že kot otroka, saj sta svoj prvi dvoboj odigrala pri 13 letih. Rojena sta istega leta, pravzaprav je del Potro starejši le pet dni. Istega leta (2005) sta zakorakala v profesionalni svet tenisa in oba imata osvojen po en turnir za grand slam – OP ZDA. Oba celo enako merita v višino – 198 centimetrov.

Juan Martin del Potro bo v nedeljo popoldne igral proti Marinu Čiliću. | Foto: Juan Martin del Potro bo v nedeljo popoldne igral proti Marinu Čiliću.

Prostora za prijateljstvo ni

Čeprav sta igralca izjemno velika prijatelja, prostora za prijateljstvo pred nedeljskim dvobojem ni. Čaka ju namreč eden najpomembnejših dvobojev v njuni karieri. Če Čilić zmaga, se bo Hrvaška še drugič v zgodovini veselila velikega uspeha, v nasprotnem primeru pa bo zmagovalca odločil dvoboj med Ivom Karlovićem in Fredericom Delbonisom.

"Dobra prijatelja sva, Marin je izreden fant, a jutri bova vse to pozabila. To bo težek dvoboj z Marinom. Vsi vemo, da je imel zelo dober konec sezone. Igra doma, na domačem terenu in za seboj ima navijače. Dal bom vse od sebe, tako kot vedno," je pred nedeljskim dvobojem povedal Delpo, kot ga kličejo v teniških krogih.

Marin Čilić pričakuje težek dvoboj. | Foto: Marin Čilić pričakuje težek dvoboj.

Čilić pričakuje dolg in naporen dvoboj

Marina Čilića čaka v nedeljo zelo težko delo. Premagati mora razpoloženega Jauna Martina del Potra. Do zdaj sta igrala  desetkrat, Čiliću pa ga je uspelo premagati le dvakrat. Statistika je na strani Argentinca, a šesti igralec sveta je pred dvobojem optimističen.

"Pričakujem težek dvoboj. Juan Martin del Potro je izjemno dober igralec. V petek je proti Ivu Karloviću pokazal, da ima zelo dober servis in da je konstanten v igri. Verjamem, da imam kakovost, da ga lahko premagam, a s podporo navijačev mi bo lažje. Vzdušje na mojem petkovem dvoboju je bilo odlično, sploh v ključnih trenutkih petega niza," je pred nedeljskim dvobojem razlagal Čilić.

Verjetno bo na zmago v tem dvoboju vplivala boljša fizična pripravljenost. V Davisovem pokalu se namreč igra na tri dobljene nize. Del Potro in Čilić sta v zadnjih dveh dneh na igrišču preživela približno enako časa. "Zame je nekoliko lažje, ker sem zmagal v dvojicah. Davisov pokal je vedno fizično naporen. Pogosto se igrajo dolgi dvoboji. Fizično moraš biti dobro pripravljen, a jaz sem bil že od začetka tedna pripravljen na takšen scenarij," je še povedal Ćilić.

Goran Ivanišević tokrat ne navija za hrvaško reprezentanco. | Foto: Guliverimage/Getty Images Goran Ivanišević tokrat ne navija za hrvaško reprezentanco. Foto: Guliverimage/Getty Images

Kje je Goran Ivanišević?

V zagrebški Areni na tribunah mnogi pogrešajo legendarnega Gorana Ivaniševića, ki je pred leti zaznamoval hrvaški tenis. Še pred kratkim je treniral Marina Čilića, s katerim sta osvojila OP ZDA. In kje je 45-letni Splitčan? Najboljši hrvaški teniški igralec vseh časov se je že pred osmimi meseci dogovoril za ekshibicijski turnir na Nizozemskem. Ivanišević ni hotel prelomiti obljube, zato je odšel na turnir in bo pesti za hrvaško ekipo stiskal na Nizozemskem.

Ne spreglejte