Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 7. 2017,
16.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Wimbledon Polona Hercog

Petek, 7. 7. 2017, 16.56

6 let, 6 mesecev

Hercogova se po uspehu kariere proti Rusinji ne namerava kar predati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Polona Hercog Wimbledon 2017 | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Slovenska teniška igralka Polona Hercog se je v četrtek prebila v tretji krog teniškega turnirja v Wimbledonu, kjer jo čaka sedmopostavljena Rusinja Svetlana Kuznjecova. Šestindvajsetletna Mariborčanka, ki je na angleški sveti travi že dosegla uspeh kariere, pravi, da se tudi v nadaljevanju ne namerava predati.

"Mislim, da je preboj v tretji krog Wimbledona velik uspeh po vseh stvareh, ki so se mi dogajale, po vseh poškodbah in operaciji. Tudi prebiti se na grand slam skozi kvalifikacije je zelo zahtevno. Zato sem s tem rezultatom zelo zadovoljna in sem ponosna nase. Ampak stvari, ki sem jih dosegla, so zdaj za mano in treba je iti naprej," Mariborčanka napoveduje trd boj v sobotnem slovensko-ruskem obračunu.

"Tukaj se lahko marsikaj zgodi"

Po zadnjih uspehih je dodatno motivirana. | Foto: Getty Images Po zadnjih uspehih je dodatno motivirana. Foto: Getty Images Po zadnjih uspehih je dodatno motivirana: "Čas, ko nisem mogla trenirati, mi je dal misliti, kako bi bilo, če tenisa več ne bi mogla igrati. In vsekakor ti te stvari dajo nov zagon. Utrujenost je do neke mere prisotna, a to je nekaj normalnega. Mislim, da so tudi preostale igralke utrujene, saj je igranje na travi fizično zelo zahtevno. Pri meni je bolj prisotna ta pozitivna evforija z rezultati, zadovoljstvo na terenu, tako da se potem te stvari izničijo."

Prav motivacija bo pri slovenski olimpijki še kako pomembna, saj je 32-letna tekmica iz St. Peterburga izrazita favoritinja, pred tremi leti v Washingtonu pa je gladko dobila tudi doslej edini medsebojni dvoboj s 6:3 in 6:2. "Dvoboj je res dobila, ampak zdaj je položaj drugačen. Igra se na grand slamu, na travi. Za mano je veliko tekem, mislim, da se lahko tukaj marsikaj zgodi. Jaz grem na tekmo z veseljem, z zagnanostjo, seveda bom grizla za vsako točko. Upam, da bom lahko prikazala svojo najboljšo igro."

Hercogova je na letošnjem Wimbledonu v res prepričljivi formi. Najprej je dosegla tri zmage v kvalifikacijah, v glavnem turnirju pa najprej premagala Nemko Anniko Beck s 6:2 in 6:1 in v četrtek še Američanko Varvaro Lepchenko s 6:7 (2), 6:2 in 6:2. Zdaj jo čaka tekmica, ki je v karieri nanizala 17 turnirskih zmag, leta 2009 pa je osvojila tudi odprto prvenstvo Francije v Parizu.

Ne spreglejte