Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 5. 2011,
0.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Katarina Srebotnik Samantha Stosur Francesca Schiavone

Sreda, 25. 5. 2011, 0.13

8 let

Hantuchova šokirala prvo nosilko, Srebotnikova zmagovito

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na šesti dan OP Francije se je branilka naslova Francesca Schiavone prebila v osmino finala, izpadla pa je prva nosilka Caroline Wozniacki. Katarina Srebotnik je zmagala v mešanih dvojicah.

Francesca Schiavone je izločila Kitajko, ki je bila v drugem krogu usodna za najboljšo slovensko teniško igralko Polono Hercog. Shaui Peng je morala v drugem nizu, prvega je izgubila s 3:6, zaradi težav z dihanjem prekiniti dvoboj. Italijanka je dobila že deseti zaporedni dvoboj v Parizu, v osmini finala pa bo prekrižala lopar s Srbkinjo Jeleno Janković. Zmagovalka OP Francije izpred dveh let, Rusinja Svetlana Kuznjecova, je za zmago nad visoko Kanadčanko Rebecco Marino, ki se je minuli mesec mudila tudi v Sloveniji (dvoboj pokala Fed v Kopru), potrebovala pičlih 49 minut.

Potem ko je v četrtek na odprtem teniškem prvenstvu Francije presenetljivo izpadla Belgijka Kim Clijsters, druga igralka sveta, je svoje nastope na Roland Garrosu končala tudi najboljša tenisačica, Danka Caroline Wozniacki. Ta je v 3. krogu morala premoč priznati Slovakinji Danieli Hantuchovi, ki je slavila s 6:1 in 6:3.

Wozniackijeva tako še vedno ostaja brez osvojenega grand slama. Hantuchova, ki je na ženski teniški lestvici na 29. mestu, v Franciji pa nastopa kot 28. nosilka, je dansko tekmico ugnala brez večjih težav. Hantuchova se bo v četrtem krogu pomerila z Rusinjo Svetlano Kuznjecovo. V četrtek je pravo senzacijo pripravila Nizozemka Arantxa Rus, 114. igralka sveta, ki je z 2:1 v nizih (3:6, 7:5, 6:1) ugnala Clijstersovo.

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je zmagovito začela tudi v mešanih dvojicah, kjer sta s Srbom Nenadom Zimonjićem ugnala estonsko-švedsko navezo Kaia Kanepi/Roberto Lindstedt z rezultatom 6:3 in 6:2. Navezo Srebotnik/Zimonjić v nadaljevanju čaka francosko-belgijski par Virginie Razzano/Dick Norman.

Ne spreglejte