Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
26. 1. 2016,
18.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Roger Federer OP Avstralije

Torek, 26. 1. 2016, 18.29

7 let, 12 mesecev

Federer se je zapletel v spor z Avstralcem

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Roger Federer je v četrtfinalu na OP Avstralije brez večjih težav opravil s Tomašem Berdychom. Švicar je po dvoboju spregovoril tudi o medijskem pingpongu v zvezi z Avstralcem Bernardom Tomićem.

Roger Federer se je na OP Avstralije uvrstil v svoj 39. polfinale na turnirjih za grand slam, v Melbournu pa je to njegov dvanajsti. Dvoboj se je končal z izidom 7:6, 6:2 ,6:4. Po tej zmagi se je zimzelenemu Baselčanu samozavest še dodatno dvignila. Zmagovalec na 17 turnirjih za grand slam (zadnjega je osvojil leta 2012 v Wimbledonu) še vedno verjame, da lahko dobi še kakšen turnir velike četverice.

"Lahko premagam kogarkoli. To je tudi razlog, da še vedno igram. Imam občutek, da lahko še vedno igram na zelo visoki ravni. Na zadnjih treh turnirjih za grand slam sem bil zelo konstanten. Igram dober in zabaven tenis. Zares uživam v tem, da več igram na mreži kot v preteklosti," je po dvoboju povedal Federer. V polfinalu ga čaka zelo visoka ovira – prvi igralec sveta Novak Đoković.

Priznal, da je bil preoster

Federer v teniški karavani velja za pravega gospoda, tokrat pa se je zapletel v medijski spor z Bernardom Tomićem, ki je znan kot igralec brez dlake na jeziku. Štiriintridesetletni Federer se je tokrat pokesal, a ob tem poudaril, da so bile njegove izjave iskrene. Na turnirju v Brisbanu je namreč povedal, da si Tomić postavlja previsoke cilje, medtem ko vsako leto napoveduje preboj med prvih deset na lestvici ATP. Avstralski igralec mu ni ostal dolžan in je izjavil, da je Federer toliko oddaljen od Đokovića kot on od prve deseterice.

"Veste, v Brisbanu sem veliko povedal. Po mojem mnenju je bilo to vzeto iz konteksta. To poveste igralcu, ki odreagira in gre še dlje. Vsakemu želim, da je uspešen … Da se uvrsti med prvih sto igralcev, prvih deset ali da je prvi igralec na lestvici. Če so tega sposobni vsi, potem to želim vsakomur. Če sem iskren … Ko sem takrat zapuščal novinarsko konferenco, sem razmišljal, da sem bil nekoliko preoster, obenem pa sem bil pošten, saj sem o njem povedal tudi lepe stvari. Pozneje sem preveril njegovo uvrstitev. Iskreno povedano, nisem vedel, da je uvrščen tako visoko. Mislil sem, da se giblje okoli 50. ali 60. mesta, vendar pa je bil med dvajseterico. To je bila moja napaka. Ne preverjam vsak dan lestvice. Prišel sem s priprav in nisem imel pojma, kaj se dogaja," se je nekoliko pokesal Federer.

Ne spreglejte