Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
18. 5. 2021,
9.54

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

1

Natisni članek

teniški globus ATP lestvica Roger Federer

Torek, 18. 5. 2021, 9.54

2 leti, 11 mesecev

Roger Federer po dolgem času spet na igrišču

Dvomi in dolgi pogovori Rogerja Federerja

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

1

Roger Federer | Federer se zaveda, da bo potreboval še nekaj časa, da se vrne v pravo formo. | Foto Guliverimage

Federer se zaveda, da bo potreboval še nekaj časa, da se vrne v pravo formo.

Foto: Guliverimage

Roger Federer, eden najboljših teniških igralcev, bo v torek po dolgem času znova stopil na igrišče. Švicarju je jasno, da bo potreboval še nekaj časa za vrnitev v pravo formo in za kosanje z najboljšimi.

Roger Federer je zadnji dvoboj igral 11. marca na turnirju v Dohi. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Roger Federer je zadnji dvoboj igral 11. marca na turnirju v Dohi. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Trenutno se ne morem primerjati z drugimi. Potrebujem vsaj deset dvobojev, da vidim, kje sem. Še vedno je veliko dvomov o moji formi, čeprav je na treningu videti vse v redu. Te situacije ne moremo primerjati s tisto iz leta 2016. Tokrat sem v precej drugačnem položaju, kot sem bil pred petimi leti," je uvodoma pojasnil švicarski teniški virtuoz.

Roger Federer
Sportal Neverjetno: Med bolniško je zaslužil več kot 70 milijonov evrov.

"S člani ekipe sem imel dolge pogovore o tem, ali naj igram na pesku ali ne." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "S člani ekipe sem imel dolge pogovore o tem, ali naj igram na pesku ali ne." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Razmišljal je celo, da bi preskočil Roland Garros

Federer je razkril, da je razmišljal celo o tem, da bi preskočil sezono na pesku. To je namreč podlaga, ki mu najmanj odgovarja. Na koncu je vseeno ocenil, da je pripravljen do te mere, da lahko igra na nekaj zaporednih turnirjih.

"Pred menoj sta turnirja v Ženevi in na Roland Garrosu. Ta dva sta mišljena kot neke vrste vrnitev. Ti dvoboji bodo neke vrste trening, a na privilegirani ravni. Če sem iskren, sem razmišljal o svoji vrnitvi. S člani ekipe sem imel dolge pogovore o tem, ali naj igram na pesku ali ne. Razmišljal sem celo o tem, da bi igral na manjših turnirjih in ne na Roland Garrosu. Vseeno je bila na koncu najboljša rešitev, da grem v Ženevo in Pariz. Če bo vse v redu, bosta naslednji postaji Halle in Wimbledon na travi. Videli bomo, kako dolgo bom potreboval, da dosežem želeno raven."

Zaradi posebnih razmer je Federer še vedno na osmem mestu lestvice ATP. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Zaradi posebnih razmer je Federer še vedno na osmem mestu lestvice ATP. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Na treningih ni imel težav

Kljub temu da v zadnjem obdobju ni igral že kar nekaj časa, je Federer na svetovni lestvici uvrščen na osmo mesto, kar ga še vedno uvršča med nosilce turnirja. To mesto je ohranil zaradi izrednih razmer v svetu (koronavirus, op. p.), kar pa gre v nos marsikateremu igralcu, in tudi Baselčan se zaveda, da bi moral v normalnih okoliščinah pristati okoli 800. mesta, po tem, ko nekaj mesecev sploh ni stopil na igrišče.

"V vsakem primeru, če moje koleno in fizična pripravljenost ne bosta 100-odstotna, ne bom mogel na tem mestu ostati za vedno. Če bom lahko 100-odstoten in bom dobro igral, bo to pomenilo, da sem boljši od 800. mesta na svetu. Edino, kar lahko rečem, je to, da sem v teh dveh mesecih v Dohi pridobil moč, postal bolj odporen in prilagodljiv ter bil brez zdravstvenih težav," je še na novinarski konferenci povedal 39-letnik.

V Ženevi ga čaka izkušeni Španec Roger Federer | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Federer, ki je zadnji dvoboj igral 11. marca v Dohi, bo v torek zaigral na domačem turnirju v Ženevi. Njegov nasprotnik bo izkušeni Španec Pablo Andujar, s katerim do zdaj še nista igrala. Zanimivo bo spremljati, v kakšni formi se je vrnil 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Roger Federer
Sportal Federer še enkrat več spregovoril o svoji upokojitvi
Ne spreglejte