Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
1. 3. 2016,
10.57

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Novak Đoković Davisov pokal

Torek, 1. 3. 2016, 10.57

7 let, 11 mesecev

Đokovićeva poškodba očesa le ni tako nedolžna

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prejšnji teden je moral Novak Đoković na turnirju v Dubaju zaradi težav z očesom predati četrtfinalni dvoboj proti Felicianu Lopezu. Kot kaže, poškodba ni tako nedolžna.

Prvi igralec sveta zaradi vnetja očesa še vedno ne more trenirati. Nole je trenutno v Beogradu, kjer bi moral konec tedna s srbsko reprezentanco igrati v Davisovem pokalu proti Kazahstanu. Ali bo mu bodo zdravniki prižgali zeleno luč za igranje, naj bi bilo jasno že danes.

Časa je še dovolj

Nekaj več je na treningu povedal kapetan Srbije Bogdan Obradović, ki ima trenutno na razpolago le tri igralce (Viktor Troicki, Filip Krajinović in Nenad Zimonjić). "Torek je dan D. Takrat bo vse jasno. Đoković je bil v hotelu in sva se pogovarjala. Kakršnokoli odločitev bomo sprejeli skupaj in tako, da bo v korist ekipi," je bil skrivnosten Obradović.

"Odšel je na pregled k okulistu, vendar še vedno ne morem potrditi, v kakšnem stanju je njegovo oko. Ko se bova dogovorila, bomo sporočili našo odločitev, ki bo najboljša za srbsko ekipo," je za Blic še povedal prvi mož srbske ekipe. Ta meni, da imajo do prvega dvoboja še dovolj časa.

Zdravniki sumijo, da je Đoković infekcijo staknil v vodnem parku v Dubaju, kjer se je zabaval skupaj s svojim bratom. Zaradi poškodbe očesa je Đoković prekinil niz sedemnajstih zaporednih finalov, kljub temu pa je na turnirju v Dubaju zmagal 700. in postal šele 12. igralec, ki se lahko pohvali s tem dosežkom. Prvo mesto drži legendarni Jimmy Connors s 1.254 zmagami.

Slovenci bodo igrali proti Romuniji

Dvoboj Davisovega pokala v prvi evroafriški skupini čaka tudi slovenske teniške igralce, ki se bodo konec tedna pomerili z reprezentanco Romunije. Kapetan slovenske ekipe Blaž Trupej bo v Romuniji lahko računal na Grego Žemljo, Blaža Rolo, Blaža Radinskega in Tomislava Ternarja. V primeru zmage bo slovenska reprezentanca na domačem terenu gostila teniško velesilo Španijo.

Ne spreglejte