Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
3. 7. 2014,
8.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Novak Đoković Marin Čilić Wimbledon

Četrtek, 3. 7. 2014, 8.41

8 let

Đoković zaradi hrupa sodniku predlagal, naj prekine dvoboj

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Srbski teniški igralec Novak Đoković se je po težkem četrtfinalnem dvoboju uvrstil med štiri najboljše. V polfinalu ga čaka razpoloženi Bolgar Grigor Dimitrov.

Srbski zvezdnik je proti Marinu Čiliću pričakoval težek dvoboj in je še kako vesel, da je v četrtfinalu po petih nizih premagal hrvaškega teniškega igralca. "Bil je zelo težek dvoboj. Marin je igral odlično. Na koncu sem izkoristil njegov slabši servis in zmagal. V takšnih trenutkih poskušaš uporabiti vse izkušnje, ki si jih dobil skozi dvoboje. Tudi on ima že veliko izkušenj, ampak sem videl, da je utrujen, zato sem žogice pošiljal levo in desno. Predvsem dobro mi je to uspevalo v četrtem in petem nizu," je sprva po dvoboju povedal Đoković.

Potem ko je prvi niz dobil brez težav, je v drugem popustil v igri, Hrvat je to takoj izkoristil in dobil naslednja dva niza ter povedel 2:1 v nizih. To je prvega nosilca turnirja precej razjezilo. "Najbolj sem bil razočaran, ker sem mu dopustil, da se vrne nazaj v igro. S takšnimi izkušnjami, kot jih imam jaz, se to ne bi smelo dogajati," je bil samokritičen Nole.

Želim si osvojiti ta turnir

Med dnevom je na sosednjem igrišču nekoliko presenetljivo izpadel Andy Murray, potem ko ga je izločil mladi Bolgar Grigor Dimitrov, dan pred tem pa je izpadel še prvi igralec sveta Rafael Nadal. 26-letni Beograjčan se na to ne ozira. Želi si le zmage in s tem posledično tudi prvo mesto na lestvici ATP.

"Ne oziram se na to. Vedno se osredotočam le na naslednjega nasprotnika. Želim igrati iz dneva v dan in ostati osredotočen. Vsekakor želim zmagati naslednja dva dvoboja in osvojiti lovoriko. Tovrstna presenečenja dokazujejo, da na turnirjih za grand slam ne smeš nikogar podcenjevati," je dodal šestkratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki je imel proti Čiliću kar nekaj težav z zdrsi. Pozneje je zamenjal teniške copate in stvari so šle na bolje.

Sodniku je rekel, naj prekine dvoboj

"Drselo mi je in padal sem, tako da mi nikakor ni uspelo najti pravega ravnotežja. Ne vem, ali so bili to teniški copati ali je bila travnata podlaga. Ko sem zamenjal copate, je bilo bolje. Morda je bilo to samo psihološko, vendar je na koncu pomagalo."

Igralca pa nista imela težav samo s spolzkim igriščem. Motilo ju je tudi občinstvo s sosednjega igrišča, ko sta se med seboj merila domači ljubljenec Andy Murray in Grigor Dimitrov. "Hrup s sosednjega igrišča naju je oba motil. Sodniku sem rekel, naj prekine dvoboj in da naj na ekranu pogledamo, kaj se dogaja na sosednjem igrišču. Očitno veliko ljudi zanima," je v šali na koncu še povedal Đoković.

Ne spreglejte