Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
4. 2. 2015,
18.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Novak Đoković Rafael Nadal Roger Federer Andy Murray OP Francije OP Avstralije

Sreda, 4. 2. 2015, 18.08

8 let

Đoković o mladih igralcih: Še veliko dela jih čaka

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ni še minilo teden dni od OP Avstralije, prvi teniški igralec sveta Novak Đoković pa že razmišlja o Parizu, kjer bo maja potekal drugi turnir za grand slam - OP Francije.

Srbski zvezdnik je sezono začel odlično, potem ko je zmagal na uvodnem turnirju za grand slam. V njegovi bogati vitrini mu manjka še lovorika z OP Francije, ki se mu izmika že zadnjih nekaj let. Po njegovih besedah je tudi letos prvi favorit nihče drug kot kralj peska, ki sliši na ime Rafael Nadal.

"Lagal bi, če bi rekel, da ne razmišljam o Roland Garrosu. Menim, da je tudi letos Rafa največji favorit. Treba je vedeti, da ja Nadal do zdaj izgubil na le enem dvoboju, kar je rekord vseh časov," je uvodoma povedal Đoković, ki ga je lanski poraz v finalu Pariza proti Špancu precej potrl. Takrat se je za nekaj časa celo oddaljil od tenisa, a se je v Wimbledon vrnil še močnejši in na koncu še drugič v karieri zmagal na turnirju na sveti travi.

Še nekaj časa bo prevladovala velika četverica

Čeprav so z Nadalom, Federerjem in Murrayjem na igrišču veliki rivali, se 27-letni igralec zaveda, da brez njih ne bi bil tako dober, kot je danes. "Smo štirje vrhunski teniški igralci in med nami lahko zmagovalca odloči le ena točka. Verjamem, da sem zaradi njih postal še boljši igralec. Oni so me prisilili, da lahko igram na še višji ravni. V nekem drugem obdobju bi danes lahko imel veliko več zmag na turnirjih velike četverice, vendar pa sem zaradi njih še boljši igralec."

Nole še vedno meni, da bo na teniških igriščih še nekaj časa prevladovala velika četverica (Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray in Novak Đoković) in da bodo morali nekateri mlajši igralci prehoditi še kar dolgo pot, če se bodo želeli enakovredno kosati z njimi. "Razlike so zagotovo manjše, vendar je pot pred mladimi teniškimi igralci, kot so Miloš Raonić, Grigor Dimitrov in Kei Nišikori, še dolga. Vsi že trkajo na vrata, vendar če pogledate največje turnirje, še vedno zmaguje najboljša četverica. Res je, da sta lani zmagala Stanislas Wawrinka in Marin Čilić, vendar mlade igralce čaka še veliko dela," je sklenil prvi lopar sveta.

Ne spreglejte