Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 1. 2016,
23.03

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Natisni članek

Novak Đoković

Nedelja, 17. 1. 2016, 23.03

8 let, 5 mesecev

Đoković ni dovolil presenečenja in še šestič zmagal v Melbournu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Novak Đoković je še šestič v karieri zmagal na OP Avstralije, potem ko je po treh nizih premagal Andyja Murrayja.

Prvi igralec sveta Novak Đoković je še šestič v karieri zmagal na OP Avstralije. Tako kot lani je tudi letos v finalu premagal Škota Andyja Murrayja. Dvoboj se je končal po treh nizih (6:3, 7:5, 7:6 (3)) in trajal slabe tri ure. Novak je s to zmago zaslužil 3,4 milijona avstralskih dolarjev, kar je približno 2,2 milijona evrov. Varovanec Borisa Beckerja bo v vitrino postavil svojo enajsto lovoriko za grand slam.

Prvi niz se je začel po ritmih Novaka Đokovića. Potem ko je imel v prvi igri nekaj malega težav, je v nadaljevanju prestavil v prestavo višje in po trinajstih minutah igre povedel s 3:0. Nekaj minut pozneje je vodil že s 5:0 in takrat je postalo jasno, da bo dobil uvodni niz. Ta se je končal po 32 minutah, izid pa je bil 6:1. Murray je bil videti povsem izgubljen.

Drugi niz je trajal več kot uro

Škot se je v drugem nizu v težavah znašel v tretji igri, ko je imel Đoković kar štiri žogice za odvzem servisa. Murrayju se je po 12 minut dolgi igri le uspelo izvleči in povedel je z 2:1. V nadaljevanju smo lahko do šeste igre spremljali izenačen dvoboj, v sedmi pa je znova udaril Novak. Ta je izkoristil prvo žogo za "break" in povedel s 4:3. Ko je že kazalo, da ima Srb niti v svojih rokah, mu je Murray odvzel servis in izenačil na 4:4. Nov preobrat je prvemu igralcu sveta uspel v enajsti igri, ko je povedel s 6:5. Te prednosti ni zapravil in v drugem nizu zmagal z izidom 7:5. Niz je trajal eno uro in dvajset minut.

V tretjem, odločilnem nizu je Nole takoj prešel v vodstvo, ko je že v prvi igri nasprotniku odvzel servis. Po desetih minutah je imel v rokah vodstvo 2:0, a drugi igralec se ni predajal vnaprej. V šesti igri se mu je uspelo vrniti in izenačil je na 3:3. Na koncu je o zadnjem nizu odločala podaljšana igri, v kateri je več zbranosti pokazal 28-letni Srb in se zasluženo veselil zmage.

Đoković je prve besede namenil Škotu

Novak Đoković je na podelitvi najprej nekaj besede namenil Murrayju, ki z izbranko v prihodnjih dneh pričakuje svojega prvega otroka. "Želim ti veselo pričakovanje prvega otroka. To so nepozabna doživetja, govorim ti iz lastnih izkušenj," je najprej povedal prvi igralec sveta in dodal: "Zahvalil bi se organizatorjem, ki so organizirali ta poseben turnir. Prav tako bi se zahvalil svoji ekipi. Vsi dihamo kot eno. Tukaj smo bili tri tedne. Z upanjem, da osvojimo to lovoriko. Na koncu bi se zahvalil tudi navijačem, ki so prišli z vsega sveta. Hvala še enkrat, se vidimo prihodnje leto."

Murray s solzami v očeh

"Rad bi čestital Novaku za šesti naslov in za vse, kar je naredil v zadnjih letih. Zares je opravil veliko delo. Hvala tudi moji ekipi in hvala vsem navijačem za vso podporo v zadnjih dveh tednih," je s solzami v očeh takoj po dvoboju povedal Andy Murray, ki je v finalu OP Avstralije še petič ostal praznih rok.

Ne spreglejte