Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
1. 8. 2016,
9.46

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98

Natisni članek

tenis Rio 2016 Novak Đoković

Ponedeljek, 1. 8. 2016, 9.46

6 let, 6 mesecev

Česa takšnega Đoković še ni naredil v svoji karieri #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98
Novak Đoković, Kei Nišikori

Novak Đoković je po zmagi na turnirju serije masters v Torontu poskrbel za posebno gesto. Dotaknil pa se je tudi olimpijskih iger v Riu de Janeiru.

Trenutno najboljši teniški igralec na svetu Novak Đoković je na turnirju v Torontu uspel zmagati še 30. turnir serije masters, potem ko je v finalu premagal Japonca Keia Nišikorija. Po zmagi se je organizatorjem in sponzorjem zahvalil za izredno uspešno organiziran turnir, Japoncu čestital za dober dvoboj in mu zaželel srečo na olimpijskih igrah v Riu.

Objel je uradnega napovedovalca

Spomnil pa se je tudi na svojo ekipo, ki je bila tokrat nekoliko večja kot ponavadi. V njegovi loži sta bila namreč med drugimi tudi dva dobra prijatelja Nenad Zimonjić in Viktor Troicki.

"Hvala moji ekipi, ki je večja kot sicer. Tukaj sta Viktor in Ziki, s katerima sem igral in ki me spodbujata. Fanta, hvala za to. Pred prejšnjim dvobojem smo se objeli in takrat sem začutil to enotnost in ljubezen med nami. In ravno to je tisto, kar potrebujemo in hvala vama za prijateljstvo," je takoj po dvoboju povedal Srb, ki je k nečemu nenavadnemu pozval tudi gledalce na tribunah.

"Če smo že pri objemanju, bom naredil nekaj, kar še nisem do zdaj. Prijatelju sem obljubil, da bom to storil. Vsakega bi prosil, da objame osebo poleg sebe, saj so oni zelo pomembni. Pri tem bom sodeloval tudi jaz," je s temi besedami končal svoj govor in nato objel uradnega napovedovalca.

"Občutek imaš, da si del nečesa večjega"

Đoković nima časa za počitek, saj ga prihodnji konec tedna čakajo olimpijske igre v Riu de Janeiru, ki bodo zanj že tretje. V Pekingu je bil tretji, medtem ko je v Londonu osvojil četrto mesto. "To je največji dogodek v zgodovini športa in velika čast ter privilegij je že, da bom lahko sodeloval na teh igrah," je povedal Beograjčan, ki je leta 2012 v Londonu na otvoritvi nosil tudi zastavo in ta trenutek označil za enega nepozabnih v njegovi karieri.

Novak Đoković se je moral v Londonu zadovoljiti s četrtim mestom. | Foto: Novak Đoković se je moral v Londonu zadovoljiti s četrtim mestom.

Kot je dejal, se bo skušal na ta turnir pripraviti tako kot na vse druge. "Občutek bo vseeno drugačen kot na drugih turnirjih, saj gre za olimpijske igre, kjer predstavljaš svojo državo. Občutek imaš, da si del nečesa večjega kot pa samo teniškega turnirja. Veselim se že tega," je še povedal Đoković, ki upa, da se bo na olimpijskem turnirju lahko boril za zmago.

Ne spreglejte