Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 4. 2021,
13.07

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Filip Krajinović Fabio Fognini

Četrtek, 15. 4. 2021, 13.07

3 leta

Med njima ne gre za nobene zamere

Čeprav ga je označil za srbskega cigana, mu ta ni zameril #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Fabio Fognini | Foto Reuters

Foto: Reuters

Filip Krajinović, srbski teniški igralec, je na novinarski konferenci v Monte Carlu pripovedoval o zanimivem odnosu z Italijanom Fabiem Fogninijem. Oba se večkrat zmerjata s ciganom, a kot pravi Krajinović, med njima ni nobenih zamer. Igralca se bosta danes spopadla že četrtič v karieri.

Pred leti, natančneje leta 2014, sta se pomerila na turnirju v Hamburgu, ko je po dveh nizih zmagal Filip Krajinović. Takrat je med njima prišlo do nenavadnega dialoga. "Enkrat sva igrala v Hamburgu in rekel mi je, da sem srbski cigan," se je spominjal Krajinović.

Filip Krajinović | Foto: Reuters Foto: Reuters Nič slabega ni mislil, Krajinović pa mu ni zameril

O tem dogodku se je v svoji knjigi razpisal tudi italijanski teniški igralec. "To sem naredil zato, ker so me Filip, Troicki, Lajović in Tipsarević klicali cigan. Danes vem, da nekaterih stvari ne smem reči ali narediti," je v svoji biografiji povedal Fognini.

Čeprav mnogi menijo, da se igralca ne prenašata, se zelo dobro razumeta. To je v Monte Carlu povedal tudi 29-letni Krajinović. "Vse razumem. Z njim imava dober odnos. Že dolgo se poznava. On me kliče cigan, jaz ga kličem cigan in tako se vrti v krogu," je še dodal.

 

Leta 2019 izrekel še veliko hujše besede

Fognini, ki je leta 2019 zmagal v Monte Carlu, je znan po svojih izpadih in neprimernih izjavah. Leta 2019 si je zaželel, da bi v Wimbledonu eksplodirala bomba, zaradi česar je bil tudi kaznovan. Takrat mu namreč ni bilo všeč, da igra na igrišču števila 14, ki je eno od manjših.

"A je pošteno igrati tukaj? Prekleti Angleži. Želim vam, da vam bomba eksplodira v tem klubu," se je takrat jezil srboriti teniški igralec, ki se je moral opravičiti za te besede. Prav tako se je opravičil leta 2014 v Hamburgu.

"Filipa zelo dobro poznam in vsak, ki se ukvarja s športom, lahko kdaj izjavi kaj takšnega, česar ne misli. Ni me sram priznati, da sem storil napako in da nikogar nisem želel prizadeti," je pred sedmimi leti povedal trenutno 18. igralec sveta.

Nekaj izpadov Fabia Fogninija

 

Ne spreglejte