Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 9. 2015,
11.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Davisov pokal polfinale

Petek, 18. 9. 2015, 11.34

8 let

Britanci z Murrayem na čelu v finalu z Belgijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Britanska teniška reprezentanca z Andyjem Murrayem na čelu je zmagala v polfinalu Davisovega pokala proti Avstraliji. V drugem polfinalu uspeh Belgije.

Pri Britancih je prvi na igrišče stopil Andy Murray in Thanasija Kokkinakisa ugnal s 6:3, 6:0 in 6:3. Bernard Tomic je Avstralijo vrnil v igro, ko je s 6:3, 7:6, 6:7 in 6:4 nadigral Daniela Evansa. Za drugo finalno vstopnico igrajo Belgijci in Argentinci. Rahli favoriti v dvoboju so Argentinci, ki so do zdaj že trikrat igral v finalu. Prvo točko je Belgijcem zagotovil David Goffin, ki je s 7:5, 7:6 in 6:3 premagal Federica Delbonisa. Argentinec Leonardo Mayer je proti Belgiji po točkah izenačil na 1:1, saj je bil s 7:6, 7:6, 4:6 in 6:3 boljši od Steva Dracisa.

Britanci so do druge zmage proti Avstraliji prišli po dvoboju dvojic, v katerem sta v Glasgowu slavila brata Andy in Jamie Murray, Argentinca Carlos Berlocq in Leonardo Mayer pa sta v Bruslju priigrala prednost proti Belgiji. Brata Murray sta Britance do vodstva pripeljala v petih nizih, zmagala sta s 4:6, 6:3, 6:4, 6:7 (6), 6:4. V nedeljo je Andy Murray gladko premagal Bernarda Tomića in Britanijo popeljal v finale.

V Bruslju so Belgijci v nedeljo proti Argentini lovili zmago iz zaostanka 1:2. Najprej je David Gofin s 6:3, 6:2 in 6:1 premagal Diega Schwartzmana, odločilno točko pa je v zadnjem dvoboju prispeval Steve Darcis, ki je bil s 6:4, 2:6, 7:5 in 7:6 (3) boljši od Federica Delbonisa.

Federer in Wawrinka priigrala obstanek

Znane so tudi skoraj vse ekipe, ki bodo v svetovni skupini nastopale prihodnje leto. Branilci naslova Švicarji so na plečih Rogerja Federerja in Stanislasa Wawrinke v izločilnih bojih odpravili Nizozemsko, rekorderji po številu naslovov iz ZDA so bili boljši od Uzbekistanev.

Igranje v svetovni ligi so si priigrali tudi Nemci, Poljaki, Hrvati, Čehi, Japonci in Italijani.

Ne spreglejte