Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
7. 4. 2015,
15.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Boris Becker Novak Đoković Rafael Nadal Roger Federer

Torek, 7. 4. 2015, 15.52

8 let

Boris Becker: Đokovića ni lahko trenirati. Gre za občutljivega fanta.

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanji prvi igralec sveta Boris Becker je v enem izmed intervjujev spregovoril o razlikah med Rafaelom Nadalom, Rogerjem Federerjem in Novakom Đokovićem, čigar trener je.

Nemec je v svoji karieri osvojil šest turnirjev za grand slam, najbolj pa je bil uspešen v Wimbledonu, kjer je trikrat zmagal. Dobil je še OP ZDA, dvakrat pa je slavil na OP Avstralije. Tudi on je imel v mladih letih svojega vzornika. "Moj idol je bil Björn Borg. Gledal sem ga, kako igra v Wimbledonu. Želel sem biti kot on in nikoli si nisem mislil, da bom toliko dosegel v tenisu. Tenis mi je za vedno spremenil življenje," je uvodoma povedal Becker, ta še danes velja za najmlajšega igralca v zgodovini tenisa, ki je osvojil turnir v Wimbledonu.

Pri igranju je bolj uporabljal svojo glavo

Kljub svojim športnim uspehom še vedno meni, da ni veljal za velikega teniškega talenta. "Nisem bil igralec, ki bi bil tehnično dobro podkovan. Bil sem precej počasen, vendar pa sem taktično zelo dobro igral. Veliko bolj sem pri igranju uporabljal svojo glavo, kot drugi igralci," se je spominjal svojih časov.

Takrat so v tenisu bolj uživali in več igralcev je imelo možnost za zmago. Danes pa bolj kot ne dominirajo trije igralci. Seveda je imel tukaj v mislih Rafaela Nadala, Rogerja Federerja in Novaka Đokovića. "Skupina mladih igralcev že trka na vrata najboljših. Vendar menim, da še niso tako blizu. Mladi fantje se približujejo, vendar so najboljši trije še vedno korak pred njimi."

Še vedno najbolj občuduje Rogerja Federerja

Pozneje je legendarni Nemec, ki je na teniških igriščih navduševal z vratarskimi paradami, spregovoril tudi o Nadalu in Federerju. "Stric Toni mi ga je v Manacoru predstavil, ko mu je bilo petnajst ali šestnajst let. Od takrat redno spremljam njegovo kariero in lahko rečem, da je zares veliko dosegel." Še bolj izbrane besede pa je namenil Švicarju. "Roger ima vse. Če ne bi imel tako rad tenisa, verjetno ne bi osvojil vseh teh turnirjev. Lahko rečem, da je bil najlepši finale v Wimbledonu leta 2014, ko sta igrala z Novakom Đokovićem. Kakorkoli, Rafa in Novak bosta še morala izpopolniti servis in igro na mreži, če bosta hotela priti na njegovo raven," je bil odkrit Becker.

Đoković je še bolj občutljiv kot on

Nazadnje je beseda nanesla še na njegovega varovanca Novaka Đokovića, ki ga je pripeljal nazaj na vrh svetovnega tenisa. Đoković in Becker sta začela sodelovati leta 2014 in sprva je kazalo, da njuno sodelovanje ne bo obrodilo sadov. Očitno sta potrebovala nekaj več časa, da sta se navadila drug na drugega. "Đokovića ni lahko trenirati. Gre za zelo občutljivega fanta. Mislim, da je še bolj občutljiv kot jaz. Ima vzpone in padce, vendar je zelo pomembno, da rad trenira in tekmuje. Je zelo osredotočen in zaradi tega je tako dober," je za revijo Brand Plus še povedal 47-letni Nemec.

Ne spreglejte