Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 8. 2013,
11.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 8. 2013, 11.25

8 let

Bernard Tomic: To je njuna stvar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V zadnjem času je bilo kar nekaj škandalov glede dopinga v športu. Doping se je dotaknil tudi tenisa, ki velja za enega čistejših športov.

Po zapletih glede dopinga so nekatere teniške igralce vprašali, kaj si mislijo o zadnjih dogodkih glede dopinga v tenisu, v katera sta bila vpletena Hrvat Marin Čilić in Srb Viktor Troicki. Prvi je spregovoril visokorasli Američan John Isner, ki je prejšnji konec tedna zmagal na turnirju v Atlanti. "Po mojih izkušnjah v tenisu dobro izvajajo testiranja in menim, da je tenis čist šport. Tudi v garderobah do zdaj nisem slišal, da bi se uporabljala nedovoljena poživila. Mislim, da sta zadnja dva primera zgolj nesrečna slučaja. Ne vem, kaj naj si mislim o njiju, vendar dokler ni dokončno znano, bom na strani igralcev. Bomo videli, kaj se bo na koncu izcimilo iz tega. Če želite slišati, da ATP in WADA ne izobražujeta dovolj, mislim, da to ne drži. Mislim, da nas združenje ATP zelo dobro informira o tem, kaj lahko jemljemo in kaj ne," je povedal Američan, ki trenutno igra na turnirju v Washingtonu.

Svoje mnenje je podal tudi povratnik na teniška igrišča Mardy Fish, ki te dni uspešno nastopa na turnirju v Washingtonu. "Sistem dopinga v tenisu je zelo strog. Prek elektronskih sporočil vseskozi dobivamo informacije o pravilih in prepovedanih substancah. Veliko je stvari, ki jih ne smemo jemati. Z mojim trenerjem sporočila jemljeva zelo resno in vedno znova ga sprašujem, ali je kaj novega glede prepovedanih substanc," je o dopingu spregovoril 31-letni Fish, ki se uspešno vrača na teniška igrišča in je bil nekdaj že sedmi igralec sveta.

Zadnjih dveh primerov se je dotaknil tudi avstralski teniški igralec Bernard Tomic."Zelo nenavadno se mi zdi, da se je to zgodilo. Kot igralcu se mi zdi zelo čudno, da se takšne stvari dogajajo. Zelo je čudno, vendar je to njuna stvar," je bil kratek Avstralec, ki uspešno nastopa na turnirju v Washingtonu.

Ne spreglejte