Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 1. 2015,
18.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

OP Avstralije Blaž Kavčič Rafael Nadal Roger Federer

Nedelja, 18. 1. 2015, 18.28

7 let, 12 mesecev

Bedene in Rola spakirala kovčke, Wawrinka gladko v drugi krog

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski igralec Aljaž Bedene je v 1. krogu OP Avstralije proti Novaku Đokoviću izgubil v treh setih. Blaž Rola je moral priznati premoč Francozu Adrianu Mannarinu.

Zanimanje za dvoboj med Novakom Đokovićem in Aljažem Bedenetom, ki sta merila moči na osrednjem igrišču Rod Laver, je bilo veliko. Nesporen favorit v dvoboju je bil Srb, ki je na OP Avstralije zmagal že štirikrat, tudi letos velja za enega izmed glavnih favoritov za končno zmago. Upravičil je to vlgoo in našega igralca premagal brez izgubljenega niza.

Kljub relativno lahki zmagi pa Đoković ni bil najbolj zadovoljen s svojo igro. Nole je v dvoboju naredil 29 izsiljenih napak, medtem ko jih je Bedene nabral 36. Ljubljančanu, ki naj bi kmalu dobil angleško državljanstvo, je dokaj dobro deloval servis, saj je nasprotniku zabil dvanajst asov. "Ni bil najboljši začetek dvoboja, vendar sem vesel, kako sem na vse skupaj reagiral. Bedene se je na glavni turnir uvrstil preko kvalifikacij in videlo se je, da je zelo motiviran. Zelo dobro servira in težko sem prebral njegove začetne udarce," je po dvoboju povedal 27-letni Beograjčan.

Že pred tem je na igrišče stopil Blaž Rola, za katerega je to drugi nastop na glavnem turnirju v Melbournu. Tokrat mu je nasproti stal Francoz Adrian Mannarino, ki je trenutno 36. igralec mestu na lestvici ATP, medtem ko Rola na svetovni lestvici trenutno zaseda 80. mesto. Na koncu se je po treh nizih zmage vselil francoski predstavnik. Ptujčan je prvi niz izgubil po podaljšani igri, ostala dva niza pa je Mannarino dobil brez večjih težav. Dvoboj je trajal dve uri in dvajset minut.

Avstralsko podlago je prvič preizkusil tudi lanski zmagovalec Stan Wawrinka, ki je po treh nizih premagal turškega igralca Marsela Ilhana.

Ne spreglejte