Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 1. 2012,
19.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kim Clijsters

Torek, 17. 1. 2012, 19.54

7 let, 12 mesecev

Azarenka po stopinjah Clijstersove (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Branilka naslova na OP Avstralije, Belgijka Kim Clijsters, se je poigrala s Francozinjo Stephanie Foretz Gacon, Andreja Klepač pa je v ženskih dvojicah napredovala v drugi krog.

Lanskima finalistkama sta pripadla uvodna dvoboja na osrednjem igrišču Roda Laverja. Lijeva, lanska zmagovalka Roland Garrosa, je najprej domačinki Olivii Rogowski oddala le štiri igre, nato pa se je Belgijka Kim Clijsters v sosedskem obračunu s Francozinjo Stephanie Foretz Gacon sprehodila v tretji krog. Za napredovanje je potrebovala le 47 minut, nato pa dosegla, da so gledalci zapeli Vse najboljše ob rojstnem dnevu njene sestre. Sprva je bilo videti, da bo tudi Wozniackijeva napredovala na podobno ekspresen način, po visokem porazu v uvodnem nizu pa je v drugem Tatišvilijeva uglednejši tekmici dvakrat odvzela servis in imela tudi žogico za osvojitev niza, vendar je Danka v podaljšani igri prišla do pričakovane zmage. Za ohranitev prvega mesta na WTA mora priti v četrtfinale, kjer bi se lahko pomerila prav s Clijstersovo. Belorusinja Viktorija Azarenka se je v ''večernem'' dvoboju pomerila z Avstralko Casey Dellacqua in ji v 57 minutah prepustila le eno igro.

V italijanskem obračunu je presenetljivo pokleknila Francesca Schiavone in v dveh nizih priznala premoč rojakinji Romini Oprandi. Izpadli sta tudi 16. in 32. nosilka. Kitajko Peng Shuai je izločila Čehinja Ivana Benesova, njeno rojakinjo Petro Cetkovsko pa Nemka Mona Barthel, ki je odlično formo pred OP Avstralije dokazala z zmago na turnirju v Hobartu.

V ženskih dvojicah se je v drugi krog prebila Andreja Klepač. Koprčanka je v Melbournu združila moči s Poljakinjo Alicjo Rosolsko in ugnala ukrajinsko-avstralsko kombinacijo, v kateri sta bili Kateryna Bondarenko in Jelena Dokić. V drugem krogu bo igrala z boljšima iz obračuna med Špankama Nurio Llagostero Vives in Arantxo Parro Santonjo ter Avstralko Casey Dellacquo in Chanelle Scheepers iz Južnoafriške republike.

V ženskem paru bosta na OP Avstralije nastopili še Katarina Srebotnik (skupaj s Čehinjo Kveto Peschke sta prvi nosilki, v prvem krogu se bosta v četrtek pomerili z nemško-ameriškim parom Kerber/McHale) in Polona Hercog (skupaj s Kitajko Jie Zheng bosta prekrižali loparja s Francozinjama Johansson/Parmentier).

Ne spreglejte