Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 8. 2012,
12.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

OP ZDA Viktorija Azarenka

Petek, 31. 8. 2012, 12.16

7 let, 12 mesecev

Azarenka gladko, Robsonova izločila še Najevo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Branilka naslova na OP ZDA Samantha Stosur se je prebila v četrti krog tekmovanja. S 7:6 in 6:2 je premagala Varvaro Lepchenko. Laura Robson je pripravila novo presenečenje.

Na teniškem OP ZDA v New Yorku, letošnjem zadnjem turnirju za grand slam, je izpadla Kitajka Na Li. Za lansko zmagovalko OP Francije v Parizu in deveto nosilko letošnjega turnirja v Flushing Meadowsu je bila usodna komaj 18-letna in na lestvici WTA uvrščena na 89. mesto Britanka Laura Robson, ki je zmagala s 6:4, 6:7 (5) in 6:2. Nekdanja zmagovalka mladinskega Wimbledona je v drugem krogu v pokoj poslala Belgijko Kim Clijsters. V naslednjem krogu jo čaka Avstralka Sam Stosur. "Imela sem težak žreb, kajne?" se je smejalo sicer v Avstraliji rojeni Robsonovi. "Premagati moraš pač tistega, ki ti pride na pot. Za zdaj mi je to uspelo. Naslednja je Stosurjeva, ki brani naslov. To bo pa res težko."

V ženski konkurenci sta si zvečer napredovanje zagotovili še branilka Samantha Stosur in Francozinja Marion Bartoli. Sedmopostavljena Stosurjeva je ugnala Američanko Varvaro Lepchenko s 7:6 (5) in 6:2, medtem ko je bila enajstopostavljena Francozinja boljša od rojakinje Kristine Mladenović s 6:2 in 6:4.

Ponoči sta se v četrti krog gladko uvrstili Belorusinja Viktorja Azarenka in Rusinja Marija Šarapova. Prvopostavljena je v manj kot eni uri s 6:1 in 6:0 odpravila Kitajko Jie Zheng. Na prvih treh dvobojih je izgubila le šest iger. Na papirju še lažje delo jo čaka v naslednjem dvoboju: Gruzijka Anna Tatishvili. Po novem samska Šarapova pa je s 6:1 in 6:1 odpravila ameriško študentko Mallory Burdette. Za zmago je potrbeovala še minuto manj od Azarenke. Za preboj v četrtfinale bo Marija igrala z rojakinjo Nadjo Petrovo. "Rada ima hitrejše podlage, še posebej ta v New Yorku ji ustreza. Čeprav imam proti njej dober izkupiček, bo to zelo težak dvoboj."

Ne spreglejte