Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
18. 9. 2015,
8.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Davisov pokal Velika Britanija Avstralija

Petek, 18. 9. 2015, 8.19

8 let

Andy Murray se zaveda, da jim ne bo nič podarjeno

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V polfinalu Davisovega pokala med Veliko Britanijo in Avstralijo bo zagotovo v središču pozornosti tretji igralec sveta Andy Murray, ki je v četrtfinalu svoji ekipi pribori vse tri točke.

Andy Murray je pred polfinalnim obračunom razkril, da na Davisovem pokalu ponavadi igra svoj najboljši tenis. Želi si, da bo tako tudi proti Avstraliji. "Zmeraj sem rad igral za svojo reprezentanco in to mi daje še dodaten navdih v moji igri. Igra je bila v Davisovem pokalu še boljša kot na ATP-turneji," je uvodoma povedal Škot, ki je v četrtfinalnem dvoboju proti Franciji svoji ekipi priboril vse tri točke. Svojo najboljšo igro pa je pokazal ravno po Wimbledonu, kjer je izpadel v polfinalu. Na zadnjem turnirju za grand slam – OP ZDA – se je poslovil že v osmini finala, vendar pričakuje, da bo ta konec tedna v boljši formi.

Avstralci imajo izjemno ekipo

"Pripravljen sem. To bo velik dvoboj in to je velika priložnost za obe ekipi. Nazadnje, ko smo igrali v Glasgowu, so bili navijači fantastični. Podobno pričakujem tudi zdaj. Ne razmišljam o zmagi. Zaskrbljeni smo pred dvobojem, saj nas proti Avstraliji čaka zelo težek dvoboj. Imajo izjemno ekipo, dobri so tako posamezno kot tudi v igri dvojic in imajo lahko veliko različnih kombinacij. Čeprav so brez drugega igralca (Nicka Kyrgiosa), so še vedno zelo močna ekipa," je priznal Škot.

Če bi Veliki Britaniji v Glasgowu uspelo zmagati, bi bil to za njih prvi finale po letu 1976, njihova zmaga v tem tekmovanju pa seže bistveno dlje – v leto 1936. Tretji igralec sveta se zaveda, da jim v polfinalnem dvoboju ne bo nič podarjeno.

Prvi dvoboj bo na sporedu v petek ob 14.00, ko bosta prva na igrišče stopila Andy Murray in Thanasi Kokkinakis. Za njima bosta igrala še Bernard Tomic in Daniel Evans, ki je uvrščen šele na 300. mesto svetovne lestvice.

Ne spreglejte