Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 10. 2021,
7.01

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

18

Natisni članek

noad smrt

Torek, 26. 10. 2021, 7.01

2 leti, 6 mesecev

Tragedija na Matterhornu: smrt Slovenca, ki so ga številni spremljali prek družbenih omrežij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

18

Gašper Ahačič | Med vzponom na Matterhorn je umrl slovenski gornik Gašper Ahačič, ki je vtise s svojih gorniških doživetij redno delil na svojem blogu.

Med vzponom na Matterhorn je umrl slovenski gornik Gašper Ahačič, ki je vtise s svojih gorniških doživetij redno delil na svojem blogu.

Med vzponom na Matterhorn (4.478 m) je v nedeljo tragično preminil Gašper Ahačič, ki je svoja gorniška doživetja redno opisoval na svojem blogu in družbenih omrežjih. Kot poročajo italijanski mediji, se je nesreča zgodila okoli 15.30 na nadmorski višini 4300 metrov. 30-letni Slovenec je po poročanju medijev padel več kot 1000 metrov v globino v razpoko, ki je težko dostopna. Njegov soplezalec je ostal nepoškodovan.

30-letni Gašper Ahačič iz Bleda, sicer pripadnik Slovenske vojske, ki se je v opisu na svoji spletni strani www.freak.si poimenoval z "adrenalin junkie", je bil odvisen od hribov, celo tako, da zaradi tega "ponoči ni mogel spati". Svoje vtise in fotografije s svojih gorniških doživetij je redno delil na svojem kanalu na YouTubu, Facebooku in Instagramu, kjer so ga spremljali številni ljubitelji gora.

Vtise z gora je redno delil na družbenih omrežjih:

gašper | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Kot poročajo Slovenske novice je Ahačič letos poleti doživel hudo prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen kot kolesar in bil nekaj časa celo v komi. Po okrevanju se je hitro vrnil v gore. 

Kot je razbrati iz zadnjih objav, je bil pred tednom dni na Jalovcu, prejšnji teden pa se je kar trikrat povzpel na najvišji vrh Slovenije, Triglav. 

Matterhorn je bil usoden že za 500 alpinistov.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Matterhorn je bil usoden že za 500 alpinistov. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Kot je Ahačič v predstavitvi zapisal na svoji spletni strani, je v gore bolj aktivno začel zahajati leta 2014, pred tem je treniral plavanje. Izkušnje je nabiral z lažjimi vrhovi, avgusta 2015 pa se je prvič povzpel na Triglav. Sledil je prvi zimski vzpon s cepinom in derezami. Decembra 2016 se je povzpel na Špik, po tem pa ga je zima povsem prevzela. Letos je nabavil še turne smuči in se tako lotil še ene gorske dejavnosti. V gore je najraje hodil v temi in na vrhu pričakal sončni vzhod. 

 

Ne spreglejte