Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 12. 2018,
16.28

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Natisni članek

pregled leto 2018

Četrtek, 27. 12. 2018, 16.28

5 let, 3 mesece

Športni naraščaj leta 2018

Športniki, ki se jim je življenje letos postavilo na glavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68
Tina Maze | Tina Maze, najuspešnejša slovenska alpska smučarka vseh časov, je februarja prvič postala mama.  | Foto Vid Ponikvar

Tina Maze, najuspešnejša slovenska alpska smučarka vseh časov, je februarja prvič postala mama.

Foto: Vid Ponikvar

Prvorojenec ali prvorojenka staršem korenito spremeni življenje. To ni floskula, ampak čista resnica, bi potrdili številni starši. Kateremu vrhunskemu športniku se je v tem pogledu najbolj korenito spremenilo življenje?

Najuspešnejša slovenska smučarka vseh časov Tina Maze je dan pred začetkom zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu povila deklico. Z nekdanjim trenerjem in dolgoletnim partnerjem Andreo Massijem sta jo poimenovala Anaouk. Kot je 35-letna Korošica povedala v intervjuju za naš medij, se v materinski vlogi počuti kot začetnik. Stavek, ki bi mu najbrž pritrdila vsaka mama prvorojenca ali prvorojenke.  

Nekaj dni po koncu olimpijskih iger v Južni Koreji je očetovsko vlogo prvič začel okušati tudi deskar Žan Košir. Z življenjsko sopotnico Nežo Meglič, s katero sta si družinsko gnezdo spletla v Pristavi pri Tržiču, sta pozdravila sina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pisati se je začela nova knjiga. O fantku z modrimi copatki. 💙

A post shared by Peter Prevc (@pprevc) on

Sina sta se razveselila tudi smučarski skakalec Peter Prevc in njegova partnerica Mina Lavtižar. Prevc je informacijo o sinovem rojstvu z javnostjo delil prek družbenih omrežij. Ob objavi fotografije pletenih copatkov je zapisal: "Pisati se je začela nova knjiga. O fantku z modrimi copatki."

Družina se je marca letos konkretno povečala tudi rokometašu Mateju Gabru. Njegova žena Marjana je namreč rodila dvojčka Lana in Nea.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vesel bozic vsem🎄🎅🏻 Merry Christmas 🌟 #myfamily

A post shared by Matej Gaber (@matejg22) on

Prvič očetovski vlogi okušata smučarski skakalec Anže Lanišek in nogometaš Kevin Kampl, pred začetkom poletja pa je prvorojenko Sofio dočakal tudi najboljši slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar.

Štorklja je bila zelo dejavna tudi na tujem. Prvega otroka so se razveselili smučarski skakalec Severin Freund, alpski smučar Marcel Hirscher in nekdanja teniška igralka Ana Ivanović.

Drugega otroka sta se poleti razveselila tudi košarkar Zoran Dragić in kolesar Chris Froome. Druži ju dejstvo, da sta po sinu (Marku in Kellanu) dočakala še deklico. Dragićevi so ji nadeli ime Ana, Froomovi pa Katie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My motivation, Kellan 💛 & Katie 💗 (now I just need one for @lavuelta ❤️🤫😆) #cycling #motivation

A post shared by Chris Froome (@chrisfroome) on

Naraščaja so se veselili tudi v tujih košarkarskih krogih. Soigralec Gorana Dragića pri Miamiju Dwyane Wade je z ženo Gabrielle Union s pomočjo nadomestne mame (za to pot sta se odločila po devetih spontanih splavih) dobil hčerkico. Deklice se je le nekaj dni po tem, ko je v javnosti zaokrožila informacija o domnevni aferi z neznano mladenko, razveselil tudi košarkar Clevelanda Tristan Thompson. Z izbranko Khloe Kardashian sta ji nadela ime True.

Povečala se je tudi družinica dveh nogometnih mojstrov. Argentinec Lionel Messi se je z ženo Antonello Roccuzzi razveselil tretjega sina - poimenovala sta ga Ciro -, kapetan angleške reprezentance in najboljši strelec letošnjega svetovnega nogometnega prvenstva Harry Kane pa je z družico Katie Goodland dočakal rojstvo (še druge) deklice. Izbrala sta ji ime Vivienne Jane Kane.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lionel Messi (@messi_messi10) on

Petega otroka se je oktobra razveselil tudi nekdanji smučarski zvezdnik Bode Miller. Žal je le pol leta prej izgubil hčerko. 19-mesečna Emeline Grier Miller se je utopila v sosedovem bazenu. "Če je karkoli, kar lahko vsaj malo pomaga zdraviti in zapolniti praznino v srcu, potem je to otrok. Res je poseben," je v enem redkih intervjujev po dekličini smrti povedal Miller.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Merry Christmas to our baby girl in heaven. We miss you so much! ........ 2018 has been a year full of overwhelming sadness and overwhelming joy. We have spent half of the year mourning and attempting to heal the loss of our angel which feels like an impossible battle all while celebrating the birth of our son. Seeking normalcy for our children has been our driving force forward. Normally I would be looking forward to a “fresh beginning” in 2019 but there is no more starting fresh after the loss of a child. So here’s to a healthy 2019 full of personal growth and creating many memories with my babies, full of smiles and laughs. Wishing everyone a special holiday season surrounded by loved ones.

A post shared by Morgan Miller (@morganebeck) on

Z ženo Morgan Beck, s katero sta zelo dejavna v kampanji ozaveščanja o nevarnosti utopitve majhnih otrok, sta dečka po temeljitem premisleku poimenovala Easton Vaughn Rek Miller. Easton označuje ime kraja v New Hampshireu, kjer je Miller odraščal, Rek izvira iz starega danskega izraza, ki označuje bojevnika, Vaughn pa je izpeljanka imena priljubljenega igralca ameriškega nogometa von Millerja.

 

Ne spreglejte