SiolNET. Sportal Sportal +
0,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Irdning 2017

Slovenska ultramaratonca slavila na prestižnem 24-urnem teku

0,88

termometer

Mirko Miklič Nataša Robnik
Foto: Facebook / Mirko Miklič

Slovenska ultramaratonska tekača Mirko Miklič in Nataša Robnik sta v Irdningu v Avstriji zmagala na prestižnem 24-urnem teku. Oba sta pretekla več kot 200 kilometrov.

Po pretečenih 182 krogih, dolgih dober kilometer, kar je skupaj naneslo kar 221,6 kilometra, se je na eni bolj priznanih ultramaratonskih prireditev v Evropi zmagoslavno ustavil Slovenec Mirko Miklič. Med dekleti je le dobrih šest kilometrov manj pretekla najboljša slovenska ultramaratonka Nataša Robnik, ki je bila prepričljivo najboljša ženska, tudi v absolutni konkurenci pa je zaostala le za Mikličem.

Dež, sonce in opekline

Mirko Miklič in Nataša Robnik na zmagovalnem odru Mirko Miklič in Nataša Robnik na zmagovalnem odru Foto: Facebook / Mirko Miklič Tekmovalci so začeli teči ob 19. uri in končali ob enaki uri naslednji dan. Večkrat jih je zmočil dež, vmes pa je pripekalo tudi sonce, tako da so bili nekateri v cilju predvsem po obrazu tudi opečeni.

"Mene je precej opeklo, ker se nisem namazal s kremo. Tudi noge so danes, dva dneva po tekmi, še precej utrujene. Čutim tudi, da je od Ultrabalatona minilo malo časa in da se še nisem popolnoma regeneriral. Zdaj do Špartatlona ne nameravam več tekmovati na tako ekstremnih razdaljah," je dejal Miklič, ki je četrtič v karieri pretekel razdaljo, daljšo od 200 kilometrov.

Dvakrat mu je to uspelo na Ultrabalatonu, enkrat pa na Špartatlonu, najtežji tekaški preizkušnji v Evropi, kjer morajo tekači premagati 246-kilometrsko razdaljo od Aten do Šparte.

Tretjič v svoji karieri je 200 kilometrov pretekla tudi Robnikova. "Posebnega cilja nisem imela, saj sem prvič takšno razdaljo tekla v krogih. Sem pa seveda zadovoljna," je dejala zmagovalka, ki je pretekla kar 64 kilometrov več od drugouvrščene tekačice.

Rezultati, 24-urni tek:

Moški:
1. Mirko B. Miklič (Slo) 182 krogov / 221,6 km
2. Andreas Jetzinger (Avt) 172 / 210,0
3. Filip Svrček (Češ) 171 / 208,5
...

Ženske:
1. Nataša Robnik (Slo) 176 krogov / 215 km
2. Sabine Chalupa (Avt) 124 / 151
3. Sabrina Rouschal (Avt) 113 / 138,5
...

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 202
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin