Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2012,
9.56

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tanja Žakelj Luka Mezgec Marko Bezjak Matjaž Smodiš

Četrtek, 1. 3. 2012, 9.56

6 let, 7 mesecev

Po kolesarju kolesarka, a tokrat gorska: na prestolu Žakljeva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Luko Mezgeca je na Sportalovem prestolu naslednila še ena kolesarka, ki pa prihaja iz gorsko-kolesarskih vrst. Tanja Žakej je prepričala z zmago na tekmi svetovnega pokala.

Gorska kolesarka Tanja Žakelj je z nedeljsko zmago na drugi dirki svetovnega pokala v olimpijskem krosu v slovaškem Novem Mestu poskrbela za prvo slovensko zmago na tekmah te ravni. ''Sicer sem bila zelo nervozna, delala sem take tehnične napake, ki jih ne bi bilo treba. Vseeno se mi je izšlo in sem zelo vesela," je po dirki dejala Žakljeva.

Glasovali ste lahko še za naslednje kandidate:

V soboto se je na dirki po Italiji znova izjemno izkazal Luka Mezgec, ki je še tretjič na letošnjem Giru prišel do etapnega tretjega mesta. V 17. etapi je Sportalov naj športnik prejšnjega tedna zaostal le za Giovannijem Viscontijem in Ramunasom Navardauskasom. Vseeno pa je bil precej samokritičen: "Zadovoljen sem s svojo predstavo, z rezultatom pa ne. Na vzponu sem trpel kot še nikoli. Ko sem že hotel popustiti, sem se spomnil na moštvene kolege, ki so zame večji del etape narekovali tempo na čelu glavnine. To je pripomoglo k temu, da sem s prvimi opravil z edinim vzponom v etapi.''

Primož Kozmus, najboljši slovenski atlet v zgodovini, je v svojem prvem nastopu v sezoni na 13. mednarodnem mitingu v Slovenski Bistrici v metu kladiva z 78,75 m postavil četrti izid sezone. Tekmovalcem in tekmovalkam mrzlo in deževno vreme ni bilo naklonjeno. Kljub temu je Kozmus najprej dosegel normo B za SP (76 m), nato pa se je v peti seriji z 78,74 približal tudi normi A (79 m). ''To je dobro izhodišče za naprej in lahko mirno treniram naprej. V tem tednu sem imel tudi težave z mišico v spodnjem delu hrbta in sem se celo spraševal, ali bom lahko nastopi,'' je dejal Kozmus.

V šampionskem slogu se je s košarkarskih igrišč poslovil Matjaž Smodiš od briljantne košarkarske kariere. Idealno bi bilo, kot je dejal, da bi Krka postala prvak v dvorani Leona Štuklja, a tudi v Ljubljani je bilo praznično. Smodiš je na odločilni tekmi v Stožicah v zgolj 16 minutah dosegel 21 točk, postal najkoristnejši igralec finala in se v pokoj odpravil z drugim naslovom državnega prvaka v Krkinem dresu.

Nogometaši Maribora so si svoj 11. naslov državnih prvakov zagotovili že pred zadnjo tekmo z Aluminijem, remi s svojo ''podružnično'' ekipo pa ni skalil prešernega slavja. Ne le na igrišču in po številu gledalcev, vijolice so premočne tudi zunaj njega, na polju klubske politike. Zato verjetno lahko z nestrpnostjo pričakujemo evropsko poletje. Se bo znova podaljšalo v pozno jesen in morda celo dlje?

Po petih letih v Velenju se je kapetan Marko Bezjak poslovil z drugim zaporednim naslovom državnega prvaka in skupaj tretjim. Ne le to. Ormožan se v bundesligo podaja kot najkoristnejši igralec slovenske lige. Zanj je glasovalo sedem od 12 prvoligaških trenerjev, njegovo lucidno igro pa je v ligi prvakov spoznala širna Evropa.

Slovenska odbojkarska reprezentanca pod vodstvom svežega selektorja Luke Slabeta se je z lahkoto uvrstila v tretji krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Po vrsti so padle reprezentance Izraela, Madžarske in Moldavije. Izbrana vrsta je igrala atraktivno in všečno odbojko, kar so prepoznali tudi gledalci v Stožicah.

Ne spreglejte