Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 6. 2016,
18.17

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Linden Vey Vancouver Canucks liga NHL Curtis Vey

Torek, 7. 6. 2016, 18.17

7 let, 11 mesecev

Linden Vey materi stoji ob strani

Oče hokejista Vancouvra obsojen načrtovanja umora žene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Linden Vey | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

"Težek položaj," sta besedi, s katerima je član Vancouver Canucks Linden Vey opisal dogajanje zadnjih tednov, mesecev, celo let. Njegov oče Curtis Vey je bil pred dvema dnevoma obsojen načrtovanja umora Lindenove matere oziroma svoje žene Brigitte Vey.

Linden Vey, 24-letni hokejist, ki je v zadnji sezoni nosil dres Vancouver Canucks in podružnice AHL Utica Comets, pred dvema sezonama pa je bil kratek čas tudi soigralec Anžeta Kopitarja, preživlja težke čase. Njegovega očeta Curtisa so v začetku tedna spoznali za krivega načrtovanja umora žene Brigitte.

Obtožnica ga je bremenila, da sta z ljubimko Angelo Nicholson načrtovala umora tako Brigitte kot Angelinega nekdanjega partnerja Jima Taylorja. Njo naj bi umorila v hišnem požaru, Jima pa naj bi omamila in "poskrbela, da bo izginil". Načrtovanje krutega dejanje je poleti 2013 posnela kar Brigitte, ki je pod kuhinjsko mizo skrila iPod, posnetek na njem pa je razkril podle načrte. Med drugim tudi to, da mora biti požar videti kot nesreča.

Šlo je "le za pogovor"

Obsojenca sta dejanje zanikala, češ da je šlo le za pogovor v jezi in da nikoli ne bi bila sposobna narediti česa tako groznega. Veyev odvetnik je v zagovor dejal, da sta se sicer res pogovarjala o teh stvareh, a da se nista dogovorila, da bosta načrt uresničila: "Morda je videti kot načrt, a šlo je le za pogovor."

Po več kot 30-urnem zasedanju na sodišču v Saskatchewanu (zaslišanja so večkrat prestavili) so ju na podlagi posnetka pogovora, iz katerega je po tožilčevem mnenju razvidna zarota (informacije o njunem načrtu naj bi izvedel tudi policist pod krinko v zaporu, ko sta bila priprta), spoznali za kriva načrtovanja dveh umorov. Njuna kazen naj bi bila znana v začetku septembra.

Težko je ostati osredotočen

"Težek položaj. Vsekakor ti to spremeni življenje. Živiš povsem običajno, nato pa se kar naenkrat vse obrne na glavo. Ko te težijo takšne stvari, si težko osredotočen. A imam dobro družino, ki me podpira. Vsak ima svoje težave, ki jih poskuša prebroditi. Življenje pač ni lahko. Ne bom trdil, da je to ključen razlog, da sta za menoj dve najslabši sezoni," je napadalec Vancouvra za National Post komentiral dogajanje, ki je zagotovo vplivalo na njegovo kariero, v kateri se je večkrat selil iz lige NHL v AHL.

V najmočnejši hokejski ligi je odigral 135 tekem (od tega 117 za Vancouver) ter dosegel 14 zadetkov in 30 podaj.

Ne spreglejte