SiolNET. Sportal Sportal +
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mine Markovič neznanci ne zanimajo

2

termometer

Za razliko od mnogih, si najuspešnejša športna plezalka pri nas na facebooku ne dela velikih baz prijateljev. Če vas ne pozna, vas med prijatelje ne bo sprejela.

Socialna omrežja so vse bolj priljubljena tudi pri športnikih. Prisotni so na facebooku, twitterju in še na katerem. Imajo osebne strani, strani za oboževalce, privatne profile … A ne Mina Markovič. Simpatična Ptujčanka ima profil rezerviran le za poznane obraze. "Facebook uporabljam za ohranjanje stikov in morda kakšno navezo novega poznanstva. Za stike z navijači svojega profila ne uporabljam. Tudi dodam le ljudi, ki jih osebno poznam." Je pa lanskoletna zmagovalka svetovnega pokala z registriranjem na facebooku odlašala kar nekaj časa. "Precej dolgo sem bila proti. Kasneje sem podlegla in se odločila za profil," pove 24-letna plezalka, ki se ji zdi facebook uporaben tako zasebno kot v namene (samo)promocije.

Markovičeva pravi, da največjega socialnega omrežja, kjer naj bi bilo ustvarjenih več kot milijarda profilov, za zdaj še ne uporablja za oglaševanje. "Se mi pa zdi lepo in prav, da se kdaj tudi preko tega "medija" zahvalim sponzorjem in ljudem, ki me podpirajo. Pa naj bo to s krajšo objavo, fotografijo ali pa samo z "lajkom"." Športna plezalka, ki je nekoč dejala, da če ne bi plezala, bi vseeno plezala, pravi, da ima s socialnimi omrežji tudi zanimivo anekdoto. Njena slika se je pod drugim imenom in priimkom pojavila na eni od spletnih strani, kjer uporabniki tekmujejo za glasove drugih. "Očitno je bil moj portret nekomu všeč in si ga je malo sposodil," pove Markovičeva, ki vse objave na facebooku napiše sama, a se zaveda, da bi jih lahko bilo več.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin